MENU

De Series

Doe mee met de Series in jouw buurt!

Wil je wedstrijdervaring opdoen in laagdrempelige wedstrijden, jezelf meten aan andere klimmers met hetzelfde klimniveau en uitdagende routes of boulders klimmen in verschillende hallen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de Series bij jou in de buurt!

Klim en boulderhallen, klimverenigingen en de NKBV-regio’s organiseren met ondersteuning van de NKBV de Series door het hele land. Deze competities zijn gericht op alle recreatieve klimmers. Van beginners tot gevorderd. Ook zorgen de Series voor betere aansluiting en doorstroming van klimmers naar de Nationale competitie.

Hoe werken de Series?

Je schrijft je in voor één wedstrijd of voor een hele competitie, bestaand uit minimaal 3 wedstrijden. Bij de wedstrijden deel je jezelf in op klimniveau. Op die manier klim je in een categorie met anderen die ongeveer even goed zijn. Lees alles over de Series in het reglement.

Reglement 2022

Wanneer kun je meedoen aan de Series?

De Series zijn (op een aantal uitzonderingen na) voor klimmers van alle niveaus en leeftijden. Aan de Jeugd Series kun je deelnemen vanaf het jaar dat je 7 wordt tot en met het jaar dat je 19 wordt. Deelnemers vanaf 16 jaar kunnen meedoen aan de Series voor volwassenen. De deelnemers worden ingedeeld op basis van klimniveau.

Categorie Jeugd Lead Lead (volw.) Jeugd Boulder Boulder (volw.)
Start 4 - 5c 5a - 6a 3 – 5 4 - 6A
Mid 5b - 6b 5c - 6c 5 – 6 5+ - 6C
Max 6a - 7a 6b - 7b t/m 7A- 6B+ - 7B

Een deelnemer wordt automatisch uitgesloten voor de Series als hij zich ooit voor een Nationaal Jeugd Kampioenschap (NJK) of Nederlands Kampioenschap (NK) heeft gekwalificeerd in de discipline (boulder of lead) van de betreffende Series. Als je meedoet met de Nationale competitie mag je dus ook meedoen aan de Series tenzij je je kwalificeert voor de finale wedstrijden (NJK of NK).

Meedoen?

Kijk dan of er al een competitie wordt georganiseerd bij jou in de buurt:

JEUGD lead Series JEUGD Boulder Series

Lead series Vanaf 16 jaar BOULDER SERIes VANAF 16 JAAR

Jury gezocht

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de Series? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste juryleden.
Juryopleidingen

Informatie

Wordt er nog geen competitie georganiseerd bij jou in de buurt en wil je een rol spelen in de organisatie? Neem contact op met sport@nkbv.nl.

terug naar wedstrijden