BERGANS NK TOERSKIëN

Op zondag 26 maart 2017 vindt in het Zwitserse Disentis het NK Toerskiën plaats. De sterkste Nederlandse toerskiërs gaan, als onderdeel van de Trofea Péz Ault, met elkaar de strijd aan tijdens deze ultieme verticale uitdaging op ski’s. Welke Nederlandse toerskiërs weten hun hoofd koel te houden in het heetst van de strijd?

De atleten leggen een parcours van 14,4 km af door de bergen. Ze stijgen en dalen ​(off-piste) ​1.745 hoogtemeters op ski’s. In de steile delen ​wordt zonder ski's verder geklommen. De wedstrijd vindt plaats in het adembenemende landschap van Disentis 3000:Deelnemers

Titelverdediger bij de heren, de Amsterdammer Rogier Wouters is weer van de partij. Helaas kan de kampioene bij de dames, Jorien Delhez vanwege een scheenbeenblessure haar titel niet verdedigen. Onder de atleten bevinden zich beroepsavonturier Wilco van Rooijen,​ UIAA-voorzitter Frits Vrijlandt, en ook schaatser Erben Wennemars​. ​Stuk voor stuk prestatiegerichte duursporters die ook op ski’s goed uit de voeten kunnen.

Bekijk voor een impressie de foto's van het NK Toerskien 2016 in Davos:

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?