BERGANS NK TOERSKIëN 2018

Op zondag 18 maart 2018 vindt in het Zwitserse Disentis het Bergans NK Toerskiën 2018 plaats. De sterkste Nederlandse toerskiërs gaan, als onderdeel van de Trofea Péz Ault, met elkaar de strijd aan tijdens deze ultieme verticale uitdaging op ski’s. Welke Nederlandse toerskiërs weten hun hoofd koel te houden in het heetst van de strijd? Wie wordt Nederlands kampioen?

Wat is het NK Toerskiën?
Het Bergans NK Toerskiën 2018 is een toerskiwedstrijd voor de echte duursporters die in een prachtige omgeving een georganiseerde tocht willen maken. Zowel prestatiegerichte topsporters als meer recreatieve toerskiërs maken een toerskitocht van 14,4 km af door de bergen. Ze stijgen en dalen ​(off-piste) ​1.745 hoogtemeters op ski’s. In de steile delen ​wordt zonder ski's verder geklommen. De wedstrijd vindt plaats in het adembenemende landschap van Disentis 3000.

Vertikal K(aasfondue)
Speciaal voor de deelnemers aan het Bergans NK Toerskiën 2018 wordt er dit jaar twee dagen voor het NK, op vrijdag 16 maart, een Vertikal K georganiseerd. Ofwel: een wedstrijd waarbij de deelnemers zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters moeten afleggen. Een uitdagende voorbereiding voor het NK op zondag. Na afloop kunnen zowel deelnemers als bezoekers meedoen aan een gezellige kaasfondue in het liftstation.

Inschrijven
Meld je aan voor één of meerdere onderdelen van dit winterse NKBV-evenement via onderstaand inschrijfformulier. Voor deelname aan het Bergans NK Toerskiën, dien je je ook voor 14 maart nog aan te melden bij de organisatie van de Trofea Péz Ault.

Programma
16 maart, 18:00 uur: Start Vertikal K
16 maart, 19:15 uur: Kaasfondue in het liftstation (na afloop Vertikal K)
18 maart, tijd volgt: Start Bergans NK Toerskiën 2018

Laat weten of je van de partij bent op het Bergans NK Toerskiën 2018 Facebookevenement.

Bekijk voor een impressie de foto's van het Bergans NK Toerskiën 2017 in Disentis: 

Bergans NK Toerskien 2017

Inschrijven Algemeen tijdelijk
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?