MENU

Klimmen in Nederland: het Hubertusviaduct

Weet jij waar je in Nederland het best buiten kunt klimmen? Dit keer onder de loep: het Hubertusviaduct

Hoog en droog

Op de natuurstenen wand onder het Hubertusviaduct in Den Haag klim je highballs tot 6 meter hoog - ook bij regen. Onderzoek hoe het is om op kleine (droge) granieten randjes te klimmen. Onder het viaduct ligt een ruim 50 meter brede en tot 6 meter hoge wand van granieten natuurstenen blokken. Op de wand wordt al minstens sinds de jaren '80 geklommen.

Traverseren kun je leren

Een must om te gebruiken wanneer je hier komt boulderen is de topo op Hexenteric.nl. Je vindt hier een lijst van 54 routes voorzien van foto's van de grepen uit de routes. Je kunt zelfs je tops bijhouden op een ticklist.

Naast de hoogte ingaan, zijn er talloze mogelijkheden om te traverseren. Een goede optie voor boulderaars voor wie een highball een greep te ver is. Recentelijk zijn de routes in sector Cloaca, sector Sans crime en sector Famous voorzien van een nieuwe, herkenbare markering.

MEER INFO

Klimmen op openbare locaties in Nederland

Er zijn in Nederland een aantal openbare locaties waar je kunt klimmen of boulderen. Daarnaast hebben een aantal klimhallen en boulderhallen een buitenwand. Benieuwd waar?

openbare locaties