MENU

De Series

Doe mee met de Serie in jouw buurt! 

Wil je wedstrijdervaring opdoen in laagdrempelige wedstrijden, jezelf meten aan andere klimmers met hetzelfde klimniveau en uitdagende routes of boulders klimmen in verschillende hallen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de Serie bij jou in de buurt!

Klim en boulderhallen, klimverenigingen en de NKBV-regio’s organiseren met ondersteuning van de NKBV de Series door het hele land. Deze competities zijn gericht op alle recreatieve klimmers. Van beginners tot gevorderd. Ook zorgt de Serie voor betere aansluiting en doorstroming van klimmers naar de Nationale competitie. 

Hoe werken de Series?

Je schrijft je in voor één wedstrijd of voor een hele competitie, bestaand uit minimaal 3 wedstrijden. Bij de wedstrijden deel je jezelf in op klimniveau. Op die manier klim je in een categorie met andere die ongeveer even goed zijn.

REGLEMENT 2019
Let op! Het reglement is voor 2019 op 2 punten gewijzigd:
1. Leeftijden
Aan de Jeugd Series kun je deelnemen vanaf het jaar dat je 7 wordt (geboren in 2012) tot en met het jaar dat je 19 wordt (2000). Deelnemers vanaf 16 jaar (2003) kunnen meedoen aan de Series voor volwassenen. Peildatum voor de leeftijden is 31 december 2018

Jeugd Lead Serie Jeugd Boulder Serie Lead Serie

7 tot 12 jaar

13 tot 19 jaar

7 tot 10 jaar

11 tot 14 jaar

15 tot 19 jaar

Vanaf 16 jaar (2003)

2. Uitsluiten voor de Series
Een deelnemer wordt automatisch uitgesloten van de Serie als hij zich voor het laatst georganiseerde NJK of NK heeft gekwalificeerd in de discipline van de Serie.

Wil je meedoen?

Kijk dan of er al competities worden georganiseerd bij jou in de buurt:

JEUGD lead Serie JEUGD Boulder Serie   Lead serie Vanaf 16 jaar 

Informatie

Wordt er nog geen competitie georganiseerd bij jou in de buurt en wil je een rol spelen in de organisatie? Neem contact op met lotte.de.man@nkbv.nl.

Jury gezocht