MENU

De Series

Doe mee met de Serie in jouw buurt!

Wil je wedstrijdervaring opdoen in laagdrempelige wedstrijden, jezelf meten aan andere klimmers met hetzelfde klimniveau en uitdagende routes of boulders klimmen in verschillende hallen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de Serie bij jou in de buurt!

Klim en boulderhallen, klimverenigingen en de NKBV-regio’s organiseren met ondersteuning van de NKBV de Series door het hele land. Deze competities zijn gericht op alle recreatieve klimmers. Van beginners tot gevorderd. Ook zorgt de Serie voor betere aansluiting en doorstroming van klimmers naar de Nationale competitie.

Hoe werken de Series?

Je schrijft je in voor één wedstrijd of voor een hele competitie, bestaand uit minimaal 3 wedstrijden. Bij de wedstrijden deel je jezelf in op klimniveau. Op die manier klim je in een categorie met andere die ongeveer even goed zijn.

REGLEMENT 2019
Wanneer kun je meedoen aan de Series?

Een deelnemer wordt automatisch uitgesloten van de Serie als hij zich voor het laatst georganiseerde Nationaal Jeugd Kampioenschap (NJK) of Nederlands Kampioenschap (NK) heeft gekwalificeerd in de discipline van de Serie. Als je meedoet met de Nationale competitie mag je dus ook meedoen aan de Series tenzij je je kwalificeert voor de finale wedstrijden (NJK of NK).

Meedoen?

Kijk dan of er al competities worden georganiseerd bij jou in de buurt:

JEUGD lead Serie JEUGD Boulder Serie Lead serie Vanaf 16 jaar

Jury gezocht

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de Series? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste juryleden.
Kijk via de link hieronder naar de mogelijkheden en opleidingen.
Jury gezocht

Informatie

Wordt er nog geen competitie georganiseerd bij jou in de buurt en wil je een rol spelen in de organisatie? Neem contact op met sport@nkbv.nl.