MENU

groot-britannie

Als je gaat wandelen in Groot-Brittannië, heb je de keuze uit wandelingen in Engeland, Schotland en Wales, inclusief de kleinere eilanden zoals Wight, Anglesey, de Scilly-eilanden, de Hebriden, de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden. En dat wordt nog lastig kiezen, want overal in Groot-Brittannië kun je geweldige wandelingen maken. Bovendien zijn er ontelbaar veel wandelroutes uitgezet en als dat nog niet genoeg is, stippel je zelf een wandeling uit over de vele gemarkeerde paden.

Je loopt in Groot-Brittannië door een ongelofelijk gevarieerd landschap. Ook al heeft Engeland bijvoorbeeld geen hoge bergen, heuvelachtig is het wel. Dat varieert van glooiende gebieden met uitgestrekte dalen tot ruige en steile kliffen. Bloeiende bloemen zorgen in de zomer voor een bont kleurenpallet. Engeland is zowel geschikt voor mensen die een ontspannen wandeling willen maken, als ook voor outdoorliefhebbers die op zoek zijn naar uitdaging en avontuur.

Of ga wandelen door de Schotse Highlands en langs beroemde meren zoals Loch Ness. De vele spannende legendes, indrukwekkende landschappen en de spannende verhalen aan het einde van de dag in de pub versterken de mystiek van je wandelvakantie in Schotland. Natuurlijk is een bezoek aan Schotland niet compleet zonder een typische Schotse whisky te proeven.

Ook Wales is een fantastische bestemming voor een wandelvakantie. Wales wordt aan drie kanten omgeven door water en heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 kilometer lang. Geen wonder dat je hier vele kustwandelingen kunt maken. Een ander hoogtepunt is het Nationale Park Snowdonia, waar je Mount Snowdon kunt beklimmen. Dit is met 1.085 meter de hoogste top van Wales.

In Groot-Brittannië is het aanbod aan meerdaagse langeafstandswandelingen enorm. Wat dacht je van de beroemde Pennine Way, Hadrian’s Wall Path of Cotswold Way in Engeland, om er maar een paar te noemen? Of de West Highland Way en het Isle of Skye in Schotland? En vergeet Snowdonia en Cambrian Moutains in Wales niet. Waar je ook gaat wandelen in Groot-Brittannië, het wordt een reis om nooit te vergeten.

Gebieden in Groot-britannie

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht