MENU

Grotten in de omgeving van Sy

In de omgeving van Sy zijn er meerdere grotten die een bezoek waard zijn. De natuurlijk gevormde onderaardse ruimtes kunnen echte doolhoven zijn. In de geschiedenis van de mens hebben grotten een belangrijke rol gespeeld, omdat ze een veilig onderkomen boden. In sommige van deze grotten hebben mensen duizenden jaren geleden zelfs grotschilderingen achtergelaten.

Grotten van Remouchamps

De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 bezocht door toeristen. Als bezoeker kun je veel ontdekken: ruime galerijen, prachtig geboetseerd door de natuur. De Kathedraal, 40 meter hoog en groot genoeg om een flatgebouw van 12 verdiepingen te bevatten, werd pas in 1912 ontdekt. Een bezoek aan de grot is in twee delen opgedeeld. Het eerste deel gaat te voet, het tweede deel gaat met een boot. Met de langste onderaardse vaartocht van België vaar je terug naar het beginpunt. De grotten van Remouchamps liggen op 20 minuten rijden vanaf Sy.

Naar de website

Grotten van Hotton

Deze grotten in de buurt van de stad Hotton werden in 1958 ontdekt, en vandaag de dag kun je afdalen in deze bijzondere grotten. In de grotten is een verscheidenheid van druipsteenformaties te zien, waaronder een anderhalve meter hoge stalagmiet. De grotten van Hotton liffen op 23 minuten rijden vanaf Sy.

Naar de website

Grot van Comblain

Net buiten het centrum van Comblain-au-Pont kun je een bezoek brengen aan de Grot van Comblain. De grot is een beschermd natuurgebied en verwelkomt bezoekers in kleine groepen. De gids wisselt wetenschappelijke informatie af met zintuiglijke ervaringen. Deze originele aanpak verhoogt het bewustzijn van de bezoeker met het oog op het milieu. In de winter schuilen de vleermuizen in drie zalen van de grot. Om de rust van dit mysterieuze kleine dier te behouden, zijn deze zalen dan gesloten. De overige zalen van de ondergrondse wereld worden door de bezoeker in alle stilte ontdekt. Mimespelers, spelletjes, illustraties en nog meer onthullen de wereld van de vleermuis op een originele manier. De grot van Comblain ligt op 18 minuten rijden vanaf Sy.

Meer informatie

Vrij toegankelijke grotten

In de directe omgeving van Sy en de Ourthe bevinden zich een paar kleine, vrij toegankelijke grotten. Het heeft uiteraard iets avontuurlijks: het verkennen van een "echte" grot. Toch raden wij je met klem aan, in het belang van je eigen veiligheid en die van anderen, eerst kennis te nemen van de regels.

Terug naar overzicht