MENU

Rab - De volgende generatie

Sinds de oprichting van Rab in 1981 heeft het bedrijf een voortrekkersrol gehad bij het ontwikkelingen van outdoor materiaal.

Door die lange ervaring heeft Rab dit specialisme verder ontwikkeld. Dat geldt voor materiaal dat gebruikt wordt in de Himalaya maar ook voor rotsen en bergebieden dichter bij huis. Ongeacht het gebied waar de Rab-materialen gebruikt worden, hanteert het bedrijf dezelfde hoge kwaliteitseisen bij het ontwikkelen van geavanceerde producten. Rab laat zich leiden door een zorgvuldige analyse en schroomt daarbij niet om nieuwe, innovatieve keuzes te maken.

Rab vindt dat GORE® volledig past bij die aanpak. De achtergrond van Rab en GORE® toont een verrassende overeenkomst. Het begint bij een geïnspireerde persoon die gelooft in zijn ideeën. GORE® heeft een vergelijkbaar pad bewandeld bij de ontwikkeling van hun stoffen. Rab bewondert die toewijding om outdoor-liefhebbers te ondersteunen en met goede producten uit te rusten. Het is duidelijk, bij GORE® werken bergliefhebbers.

De combinatie van de diepgaande kennis van waterdichte stoffen bij GORE® in combinatie met de bergachtergrond van Rab, zorgt voor een aantal shell-producten die zowel comfort als bescherming bieden aan de specialisten in de bergen: rotsklimmers, alpinisten en hikers. Rab streeft ernaar in samenwerking met GORE® dat de Rab-kleding alle uitdagingen in de bergen aan kan, zodat de gebruiker zich daarover geen zorgen hoeft te maken, maar alle tijd heeft om te genieten van het landschap.

De jarenlange kennis van de bergwereld zorgt ervoor dat Rab-producten wat pasvorm, functie en afwerking volledig gericht op en geperfectioneerd zijn voor het gebruik bij alle activiteiten in de bergen. Geïnspireerd door de uitgebreide collectie van GORE-TEX®, heeft Rab verschillende stoffen geselecteerd en gebruikt in kleding, waarbij de eisen van de omgeving waarin deze kleding gedragen wordt, voorop stond.

Rab heeft als Brits merk het geluk van veel bergen in de buurt en van de beruchte Schotse winter als ideaal testterrein. De producten werden blootgesteld aan sneeuw, ijzel, regen en ijs. Rab heeft alles grondig getest en geëxperimenteerd met het materiaal waarbij samen met GORE® is gewerkt om hun klanten tegen de elementen, met name tegen water, te beschermen.

De indrukwekkende resultaten zijn een revolutionaire hardshell-reeks die volledig beschermt tegen nat weer in alle denkbare omstandigheden in de bergen. Rab is in ieder geval trots op de nieuwe generatie kleding.

LADAKH GTX JAS

De Ladakh GTX jas is gemaakt als bescherming tegen langdurig nat bergweer en biedt een uitstekende balans tussen ademend vermogen en bescherming tegen de elementen. De lichtgewicht jas combineert een zachte, snel vocht afvoerend GORE® C-KNIT body met de robuuste 70D GORE-TEX® Pro op plaatsen met een hoge slijtage. De jas heeft wrijving vrije lagen zonder concessies aan de duurzaamheid.

De capuchon van de Ladakh GTX heeft een drieweg aanpassingssysteem, uniek voor Rab. De capuchon heeft een goede pasvorm, het zicht blijft behouden maar blokkeert de wind. Ideaal voor slechte omstandigheden. Een aparte bescherming zorgt ervoor dat regen niet de handschoen in loopt en de YKK® Aqua Guard® Vision-rits aan de voorkant van de jas, die van boven en van onder geopend en gesloten kan worden, minimaliseert de blootstelling aan de elementen tijdens het dichtmaken.

De Ladakh-jas is ontworpen als onderdeel van een volledig gelaagd systeem. De jas heeft een normale pasvorm en met één hand zijn de taille, zoom en manchetten te verstellen.

De jas heeft veel zakken, onder andere een grote borstzak, twee steekzakken en een binnenzak met rits. Alle ritsen aan de buitenzijde van de jas zijn YKK® AquaGuard® en zijn zodanig van vorm dat het water makkelijk wegloopt van het lichaam.

Rab GORE-TEX®-assortiment