MENU

Ragna Debats is ook overall kampioen in de Skyrunner world series

Afgelopen zaterdag 13 oktober werd de Nederlandse Ragna Debats overall kampioen in de Skyrunner world series.

De MIGU Run Skyrunning bestaat uit de categorieën Sky Extra en de Sky Classic. Ragna haalde in de Sky Extra 393 punten en in de Sky Classic 264 punten. Al deze punten bereikte ze door o.a. in het Schotse Kinlochleven Ultra wereldkampioen Skyrunning te worden en door afgelopen zaterdag als tweede over de streep te komen op de Limone Extreme SkyRace in het Italiaanse plaatsje Limone sul Garda. Als overall kampioen krijgt ze samen met “the king of the mountain in trailrunning” Kilian Jornet een mooie cheque van € 10.000! Natuurlijk een geweldige topprestatie binnen het skyrunnen, die ze samen met haar man, Pere Aurell Bove viert. Hij werd vierde op de overall rankingslijst en eerste op de Sky Extra.  

Overzicht van prestaties

Op zaterdag 12 mei jl. schreef Ragna al geschiedenis binnen de Nederlandse trailrunningwereld door wereldkampioen te worden op de achtste IAU Trail World Championships in het Nationaal Park Penyagolosa in de Spaanse provincie Castellon. Met een parcoursroute van  88 kilometer met 4900 hoogtemeters kwam Ragna met een tijd van 9 uur en 55 min binnen.

Ook in september komt Ragna als eerste over de streep. Dit keer in het Schotse Kinlochleven waar ze wereldkampioen Ultra Skyrunning wordt. Met een parcoursroute van  47 kilometer met 1700 D+ kwam Ragna met een tijd van 4.36.20 binnen. Lees meer op Ragna Debats is wereldkampioen skyrunnen 2018.

En afgelopen zaterdag werd Ragna tweede op de Limone Extreme SkyRace. De wereldkampioen Tove Alexandersson uit Zweden won de damesrace in een tijd van 3.31.36. De Spaanse Sheila Avilés werd derde. Met deze SkyRace zijn de series afgesloten en viert Ragna daarmee haar overall titel van het jaar.