MENU

Paramasters in Imst

Op 29 en 30 juni deden zes leden uit het Nederlands Team Paraklimmen mee aan de Paramasters in het Oostenrijkse Imst. Lees het verslag van Renske Nugter.

Michael Hendriks, Rik Sollie en Eva Mol zijn dit jaar (samen met Baruch) toegetreden tot de paraselectie van het Nederlands Team. De paramasters was voor hen één van de eerste internationale wedstrijdervaringen. “De community is echt heel gezellig. In mijn categorie is het niveau heel hoog, dat werkt zeker motiverend om harder te trainen en het volgende keer beter te doen. Het feit dat je je tegenstanders leert kennen maakt dat je harder wilt trainen, om je ontwikkeling volgende keer weer aan deze mensen te meten,” aldus Rik.

Format Paramasters

De Paramasters is geen officiële IFSC-wedstrijd. Zo worden er 5 routes geklommen, verspreid over 2 dagen, en zijn er geen finales. Op de eerste dag stonden er drie routes op het programma, op de tweede dag twee. Daarnaast worden er geen categorieën samengevoegd. Iedereen kan dus meedoen, of er nu 1 of 10 deelnemers in je categorie zitten.

Paraklimmen groeit

Paraklimmen zit al een paar jaar in de lift. Dat was ook in Imst duidelijk te merken; meer dan 100 atleten uit 16 verschillende landen verschenen aan de start. Het tempo zat er dan ook goed in, er werd snel gewisseld tussen de verschillende categorieën. Met een temperatuur van 35 graden was warm blijven tussen de routes door geen enkel probleem.

Mees en Eva winnen

Mees Vooijs (categorie AU2) en Eva Mol (categorie RP1) stonden op de hoogste trede van het podium. “De eerste dag ging erg lekker. De tweede dag kon ermee door, gelukkig was het genoeg voor een eerste plaats,” aldus Mees over de wedstrijd. Debutanten Michael en Rik eindigden in de categorie AL2 op plaats 8 en 9. Fedde Benedictus (RP1) eindigt op plaats 12 en Renske Nugter (RP2) pakte de 5e plaats.

WK in Briancon

Op 16 juli start het WK paraklimmen in Briançon. Voor Nederland verschijnen Mees, Eva, Fedde en Renske aan de start. Houd Dutch Climbing Team in de gaten voor het laatste nieuws!

Facebook Instagram