MENU

Opnieuw goud voor Sabina van Essen

In het Belgische Puurs heeft Jong Oranje klimster opnieuw de hoogste trede van het podium weten te behalen tijdens de European Youth Cup Lead. Daarmee heeft ze nu zowel in boulder als in lead een gouden plak gehaald in haar categorie Jeugd A.

Ze had al een voorproefje gegeven in Ostermundigen, waar ze twee weken geleden derde werd tijdens de EYC, maar nu klom de Jong Oranje klimster haar directe concurrenten voorbij. Na een met maar liefst 3 medeklimmers gedeelde 2e plek in de kwalificaties, liet ze Sloveense Sara Copar, die eerste stond na de kwalificaties in de finale toch achter zich door de route als enige te toppen.

Finale tijdens eerste EYC

De European Youth Cup in Puurs betekende voor een paar Jong Oranje atleten een eerste kennismaking met een internationale leadwedstrijd. Jens de Louw (Heren Junioren) en Bibi Hamers (Dames Jeugd B) klommen tijdens hun internationale debuut direct naar een finaleplaats, waarin ze respectievelijk een 8e en 9e plek binnensleepten. Briq Middelburg (Heren Jeugd B), ook voor het eerst in actie te zien pakte een 22ste plek en ook Paul Brand (Heren Junioren) greep naast de finale en werd 14e. Amber Schiffeleers en Anya van Essen eindigden bij de Dames Jeugd A als 16e en 25ste. Noor Witte werd 26ste bij de Dames Jeugd B.

volledige uitslagen

Net tekort in Villars

In Zwitserland vond tegelijk met de EYC in België de World Cup Lead plaats in Villars. Lynn van der Meer, Mark Brand en Leto Cavé kwamen uit voor Nederland, waarbij de eerste twee op een haar na de halve finale miste. Beiden klommen naar een 27ste plek waar de beste 26 zich plaatsten. Leto eindigde als 43ste.

Chamonix

Volgende week reizen de drie leadklimmers naar Frankrijk, waar Paul Brand en Sabina van Essen zich bij ze aansluiten voor de World Cup Lead in Chamonix.

Volg het team via:

INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht