MENU

19e plaats Lynn van der Meer in Wujiang

Lynn van der Meer heeft op de World Cup Lead in het Chinese Wujiang een negentiende plaats behaald. Voor haarzelf was dat een ietwat teleurstellend einde van een sterk internationale wedstrijdseizoen.

Verloop World Cup

Op vrijdagavond klom Lynn voor de kwalificatiewedstrijd twee routes. In de eerste klom ze sterk en vocht ze zich naar greep 32. Dat was genoeg voor een plek bij de beste tien. In de tweede route zipte al snel haar voet en kon ze niet laten zien wat ze in huis had. Desondanks plaatste Lynn zich als zeventiende voor de halve finale.

De halve finale verliep zaterdag voor Lynn niet zoals ze wenste. Ze kon voor haar eigen gevoel niet ontspannen en vastberaden klimmen. “Ik kon niet echt een goede flow vinden en voelde me al snel in de route moe.” Ze eindigde daarmee op de negentiende plek.

Lynn van der Meer op World Cup Lead Wujiang © Dimitris Tosidis / IFSC

Terugblik internationale wedstrijden

Hoewel deze negentiende plaats niet was waar Lynn op had gehoopt, kijkt ze terug op een internationaal seizoen waarop ze enorm trots mag zijn. Ze bereikte iedere wedstrijd de halve finale. Op het WK in Bern klom ze zelfs naar de dertiende plek op de discipline Lead. Iets wat geen enkele andere Nederlandse klimster ooit voor elkaar kreeg op een WK Lead of Boulder. Tot een plek in de top vijftien kwam ze ook bij twee World Cups en bij de European Games werd Lynn vijfde. Nu is het tijd voor rust en een buitenklimtrip met haar vriend. Daarna wacht het nieuwe seizoen, we zijn benieuwd wat Lynn daarin kan laten zien!

Terug naar overzicht