MENU

Wateroverlast in Limburg, België en Duitsland

Als gevolg van de aanhoudende hevige regenval in het zuiden van Nederland, België en Duitsland zijn meerdere vakantiegangers geëvacueerd van hun vakantieadres. Enkele rivieren zijn buiten hun oevers getreden en veel huishoudens hebben last van extreme wateroverlast.

Je vakantie en verzekering

Onder andere de rivieren de Ourthe en de Lesse zijn op verschillende plekken buiten hun oevers getreden. De schade in de omliggende dorpen is zeer groot en veel vakantiegangers hebben hun vakantie dan ook moeten afbreken. Jij ook? Dan heb je mogelijk vragen over hoe het zit met je reisverzekering en de rest van je vakantie.

Heb je een NKBV Reisverzekering afgesloten en heb je schade geleden als gevolg van de overstromingen/wateroverlast? Schade aan of verlies van bagage is onder de rubriek Bagage (11.) en Buitengewone kosten onder rubriek (16.) verzekerd tijdens vakantiereizen. Uiteraard is de inhoud van deze artikelen ook op deze schadegebeurtenis van toepassing.

Meld je schade direct bij verzekeraar Hienfeld via 020 546 94 69, vraag naar de schade-afdeling en geef aan dat je via de NKBV verzekerd bent. Doe dit waar het gaat om uitsluitend bagageschade. Heb je directe hulpverlening nodig in verband met vervangende accommodatie of vervoer, neem dan contact op met de NKBV Alarmcentrale.

NKBV HerBerg

De NKBV HerBerg, voorheen de Tukhut zou na deze zomer worden geopend na een langdurige verbouwing. Ook deze NKBV berghut kan waterschade opgelopen hebben als gevolg van het buiten de oevers treden van de Ourthe. Wat dit precies voor consequenties zal hebben voor de opening van de HerBerg is nog niet bekend.

Ook de NKBV HerBerg heeft last van de overstroomde Ourthe