MENU

Vier klimmers geselecteerd voor de Europese Spelen in Krakau

Vier Nederlandse klimmers hebben zich succesvol gekwalificeerd voor de Europese Spelen. De voordracht van deze talentvolle sporters is nauwkeurig getoetst aan de eisen van het NOC*NSF. Zij zullen tijdens de Europese Spelen van 21 juni tot en met 2 juli in het Poolse Krakau voor TeamNL uitkomen in de disciplines Boulder en Lead.

De afgelopen maanden hebben verschillende Nederlandse klimmers gestreden om de beschikbare startbewijzen. Daarmee komen de volgende vier klimmers uit voor Nederland en maken zij deel uit van TeamNL onder de leiding van chef de mission Mark Huizinga tijdens hun uitzending naar Krakau:

  • Discipline Boulder: Lisa Klem
  • Discipline Boulder: Don van Laere
  • Discipline Lead: Lynn van der Meer
  • Discilpine Lead: Leto Cavé

Foto's v.l.n.r.: Lisa Klemm, Don van Laere, Lynn van der Meer, Leto Cavé

"Klimmen als wedstrijdsport maakt voor het eerst zijn opwachting bij de Europese Spelen. Een sport die zowel in Nederland als internationaal volop in ontwikkeling is. De NKBV heeft de afgelopen jaren bewust ingezet op een betere aansluiting bij de internationale concurrentie. We zijn dan ook heel trots dat dit jaar 2 klimmers bij Boulder en 2 klimmers bij Lead zich geplaatst hebben, het resultaat van hard werken met een duidelijk plan. Ons doel tijdens de Europese Spelen is met name om te leren van een multi-event. Op de lange termijn streven we naar deelname aan de Olympische Spelen en het meestrijden om de prijzen. Dit is een mooie tussenstap op weg naar dat ultieme doel", aldus Dick Boschman, Technisch Directeur bij de NKBV.

Teamoverdracht

De officiële teamoverdracht zal op 6 juni op Papendal plaatsvinden. Daarnaast zullen de klimmers en coaches op 7 juni, tussen 12:00 en 13:00 uur, hun nieuwe TeamNL-kleding overhandigd krijgen.

De Europese Spelen

De Europese Spelen zijn een vierjaarlijks multisportevenement, vergelijkbaar met de Pan American Games en de Asian Games. Dit continentale evenement wordt georganiseerd door het Europees Olympisch Comité (EOC). Er zullen in totaal 100 atleten uit 17 landen deelnemen aan de wedstrijden, waarbij er zes medaille-evenementen zijn voor zowel mannen als vrouwen, waaronder Speed, Boulder en Lead. De derde editie van de Europese Spelen zal dit jaar plaatsvinden in Krakau.

Klimmen op de Europese Spelen