MENU

Trango Tower expeditie 2010

De Lowe Alpine Trango Expeditie 2010 is van start gegaan. De komende periode gaan Roland Bekendam, Jefta Smit en Sjors Verbrugge een poging doen de 6250 meter hoge Trango Tower als eerste Nederlanders te beklimmen.

De Trango Tower, ook wel bekend onder de naam Nameless Tower, ligt in het hart van de Karakorum, de Pakistaanse voortzetting van de Himalaya-keten. Hoewel nog niet eerder door Nederlanders beklommen, zijn er al meerdere routes geopend door eerdere expedities. Noemenswaardig zijn daarbij de eerstbeklimming door de Britten Joe Brown, Mo Anthoine, Martin Boysen en Malcolm Howells in 1976, de opening van de route Eternal Flame door Kurt Albert en Wolfgang Gullich in 1989 en de beklimming door het Amerikaans/Franse duo Alex Lowe en Catherine Destivelle in 1990. Destivelle was daarmee de eerste vrouw die de top haalde.

Het Nederlandse team bereidt zich voor op de beklimming van de 1000 meter hoge rotsformatie op de zuidwest wand van de Trango Tower. Ze hopen de wand grotendeels vrij te klimmen, tot een niveau van 7a.

Volg de expeditie hier.

Deze expeditie wordt door de NKBV ondersteund.