MENU

Toerskiën zet volgende stap richting Olympische Status

Ook toerskiën heeft haar volgende stap gezet richting een Olympische status. De overkoepelende internationale federatie voor skisport in de bergen, ISMF, werd voorafgaand aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een volledige erkenning als Olympische Federatie toegekend.

Twee jaar geleden ontving de ISMF een voorlopige erkenning en met de huidige volledige erkenning van de ISMF als Olmpische Federatie is een belangrijke stap voorwaarts gezet. Toch is de weg naar de Olymische Spelen nog lang. De ISMF zal de komende jaren meer en nauwer samenwerken met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om de Olympische droom te realiseren.

Op welke Spelen Toerskiën Olympisch zou worden is nog niet bekend. Hoe de ISMF invulling geeft aan haar huidige status ook niet.

De ISMF bestaat sinds 2008 en is voortgekomen uit de International Council for Ski Mountaineering. De ISMF organiseert internationale toerski wedstrijden waaraan ook de NKBV met een Nederlands team deelneemt. Daarnaast organiseert de NKBV jaarlijks het NK Toerskiën.