MENU

SPAM mailings naar NKBV-leden

Vanuit onze leden hebben we enkele meldingen ontvangen van het gebruik van persoonsgegevens in een SPAM mailing vanuit een gerechtsdeurwaarder. We nemen deze meldingen zeer serieus en onderzoeken of hier sprake is van een datalek.

Belfraude

In de e-mail afkomstig van Van Arkel Gerechtsdeurwaarders wordt gemeld dat je een grote openstaande schuld hebt en deze per direct moet afbetalen. Je wordt opgeroepen naar een mailadres je telefoonnummer te sturen, zodat je gebeld kunt worden. Belfraude is een vorm van oplichting waarbij je een melding krijgt van een gemiste oproep of een SMS ontvangt met het verzoek om terug te bellen. Als naar het nummer wordt teruggebeld, blijkt later dat er veel kosten per minuut in rekening zijn gebracht. We vragen je dus vooral niet je telefoonnummer door te sturen. Van Arkel zelf maakt ook al melding van phishing vanuit zijn naam.

phishing

Hiernaast zie je een voorbeeld van zo'n mailing.

Bank

Ook vanuit naam van de ABN AMRO worden mails verstuurd met de mededeling dat de betaalpas binnenkort verloopt. Ga ook hier niet op in.

Onderzoek

Wij onderzoeken op dit moment of deze gegevens via een mogelijk datalek bij NKBV bij derden terecht zijn gekomen. Heb jij ook zo'n SPAM mail gekregen? Help ons om het probleem in kaart te brengen door deze e-mail door te sturen naar ons.

Stuur het dan naar communicatie@nkbv.nl met als onderwerp: mailing gerechtsdeurwaarder