MENU

Overdracht van Wangenitzseehut aan OeAV

Zaterdag 12 september vond in het Alpenvereinshaus in Lienz de officiële overdracht plaats van de Wangenitzseehut aan sektion Lienz van de Oostenrijkse Alpen vereniging (OeAV).

Ook werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de NKBV en sektion Lienz om de komende tien jaar gezamenlijk de Wangenitzseehut te exploiteren. In het bijzijn van bestuurders van de OeAV, de NKBV en sektion Lienz werden de overeenkomsten getekend door NKBV voorzitter Frits Vrijlandt en Sektions voorzitter Hans Gaiswinkler.

De Wangenitzseehut is dit jaar nog tot 27 september geopend. In de winterperiode kan alleen gebruik worden gemaakt van het winterraum. Volgend voorjaar zal de OeAV de noodzakelijke renovatie van de materiaal lift op zich nemen. Het is de bedoeling om in de zomer samen met de sektion Lienz een groot openingsfeest te houden op de hut.

De Wangenitzseehut werd in 1964-1965 door de toenmalige sektion Holland van de OeAV volledig nieuw gebouwd op de resten van de afgebrande hut van de Duits-Oostenrijkse sektion Moravia.

De hut ligt aan enkele van de mooiste bergmeren van Oosternrijk en is het uitgangspunt van de beklimming van de hoogste berg van de Schobergroep, de 3283 meter hoge Petzeck. Ook vormt de hut een belangrijk steunpunt van de Wienerhoheweg, de Schoberronde en de langste wandelroute van de Alpen, de Osttirol 360 graden (pdf).