MENU

Nederlands Team 2023

De plaatsing voor uitzending naar internationale wedstrijdseizoen is in volle gang.

Senioren

V.l.n.r. Sabina van Essen, Don van Laere, Mark Brand, Lynn van der Meer, Paul Brand, Leto Cavé, Mischa Radt, Lisa Klem.

Met het seniorenteam stoomt de NKBV zich klaar voor de ambitie om in 2024 de wereldtop 15 te bereiken. Don van Laere, Mark Brand, Leto Cavé, Mischa Radt en Lynn van der Meer zijn weer van de partij dit jaar. De doorstromer vanuit de junioren is Paul Brand. Daarnaast draaien Lisa Klem en Sabina van Essen vanuit het team jeugd ook mee met de senioren. Zij maken het seniorenteam compleet. Dit doen zij onder leiding van bondscoach Boulder Michiel Nieuwenhuijsen en bondscoach Lead Aukje van Weert.

Jeugd

V.l.n.r. Luuk Spaargaren, Sabina van Essen, Lisa Klem, Tessa Robichon, Noor Witte, Tijn Exalto, Amber Schiffeleers en Bibi Hamers. (Briq Middelburg ontbreekt).

De jeugd staat klaar voor de start van het internationale seizoen onder begeleiding van Nikki van Bergen. Grote kans dat jij de volgende klimmers op een internationale wedstrijd ziet. Het team bestaat uit Luuk Spaargaren, Briq Middelburg, Sabina van Essen, Lisa Klem, Tessa Robichon, Noor Witte en Amber Schiffeleers. Dit jaar wordt het team versterkt door de piepjonge Tijn Exalto.

Paraklimmen

De foto's van het volledige parateam volgen na 19 april.

Het paraklimteam bestaat dit jaar opnieuw uit de volgende paraklimmer: Jamie Barendrecht, Eva Mol en Christiane Luttikhuizen. Daarnaast wordt nieuwe aanwinst Juliette Jansen verwelkomt. Ook bij het paraklimteam liggen nieuwe ambities, wensen en doelen in het verschiet. Voor het parateam staat het verder ontwikkelen van de parasport in het algemeen en de para-atleten centraal. Dit door het topsportprogramma verder uit te breiden en de klimmers nog betere ondersteuning te bieden bij hun groeiproces. Afgelopen jaren zijn hierin al grote stappen gezet, met goede wedstrijdresultaten als gevolg, met als doel deze goede resultaten dit jaar voort te zetten.

Bekijk het Nederlands Team

Terug naar overzicht