MENU

Laatste wedstrijd voor Jorg Verhoeven tijdens WK

Jorg Verhoeven stopt met wedstrijdklimmen na het WK van 6-16 september.

Van 6-16 september vertegenwoordigen vier Oranje klimmers en drie paraklimmers Nederland tijdens de WK Sportklimmen en -Paraklimmen in het Oostenrijkse Innsbruck. 

All-round klimmer Jorg Verhoeven en boulderaar Nicky de Leeuw hebben beiden aangegeven dat ze gaan stoppen met het klimmen van wedstrijden na dit WK. Jorg heeft een uitzonderlijk lange carrière in de sport beoefend. Twaalf jaar lang behaalde hij op senioren niveau podia in de disciplines Boulder en Lead. Daarmee is hij de langst presterende mannelijke klimmer in twee disciplines. Het leverde hem 54 medailles op. In 2007 werd Verhoeven bekroond tot Wereldbekerwinnaar Allround 2007Nicky stopt, omdat hij zich meer wil focussen op zijn werk als fysiotherapeut. In 2003 startte hij als jeugdklimmer, het jaar erop behaalde zijn eerste medaille. Bij de senioren boulder wist hij zich zeven keer in de top 15 te klimmen. In 2009 vestigde hij het wereld record Dyno door 2.90 meter te springen.

In Innsbruck komt Nikki uit in de discipline Lead, Vera en Nicky in de boulderdiscipline en Jorg in de ‘combi’, de discipline die alle drie de klimdisciplines combineert en die het meest weg heeft van het format van Tokio in 2020. Bekijk komende weken de livestream