MENU

Jong Oranje naar Wereldjeugdkampioenschappen in Rusland

Een delegatie van zeven jeugdklimmers reist komende week af naar de wereldjeugdkampioenschappen sportklimmen in het Russische Voronezh. Uitkomend in zowel de disciplines boulder als lead, heeft het team een belangrijke week voor de boeg.

Olympiërs ontbreken

Honderden jeugdklimmers uit meer dan 40 landen binden van met elkaar de strijd aan in de disciplines speed, boulder en lead. De zeven oranje atleten komen uit in lead en boulder. Met de Olympische Spelen in Tokio nog vers in het geheugen, zijn de ogen gericht op de olympiërs van de toekomst. Olympiërs Collin Duffy (USA), Chaehyun Seo (KOR) en olympisch goud winnaar Alberto Ginés López (SPA), hoewel ze qua leeftijd mee zouden mogen doen, zijn niet van de partij. Daarmee liggen de kansen voor de junioren klimmers helemaal open.

Drukke week

Het WJK start al op zaterdag met de speedkwalificaties. Zondag 22 augustus komen de eerste Oranje atleten in actie. Paul Brand (boulder heren junioren) en Bibi Hamers (lead dames Jeugd B) treden aan in hun kwalificatierondes. De leadkwalificatie voor heren Junioren volgt op maandag 25 augustus voor Jens de Louw en Leto Cavé. Noor Witte klimt diezelfde dag haar boulderkwalificatie ( Jeugd B). Op vrijdag 27 augustus is het tot slot de beurt aan Pleun Frank (Junioren) en Anya van Essen (Jeugd A) voor de kwalificatie bij de boulderdames. Afhankelijk van hun prestaties tijdens de kwalificaties, komen de atleten verderop in de week nog eens aan de beurt voor halve finales en mogelijk zelfs finales.

Benieuwd hoe het Jong Oranje vergaat in Rusland? Volg het team via social media.

INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht