MENU

Expeditie Chacaraju Ouest niet geslaagd

William van Meegdenburg en Cas van de Gevel vertrokken begin juli naar Peru om de Chacaraju Ouest (6112 m) te beklimmen. Helaas hebben ze geen geluk gehad. Op de Chacaraju Ouest was een groot lawinegevaar en ook hun back up plan viel in het water.

Na een succesvolle acclimatiseringsperiode zagen de weersvoorspellingen voor de dagen van de toppoging van de Chacaraju Ouester er goed uit. De oversteek van de gletsjer verliep vlekkenloos tot het moment dat de te beklimmen wand goed zichtbaar werd. Er kwam een enorme lawine naar beneden zetten. Dit deed William en Cas besluiten de route niet in te gaan en om te keren. Een zware teleurstelling na alle maanden voorbereiding en dromen over een mogelijke beklimming.

De dagen er op werden er nieuwe plannen gemaakt. William zou terugkeren naar de berg waar hij in 2009 samen met Roeland van Oss een beklimming heeft gepoogd, de Taulliraju (5830 m). Helaas werd het na de oversteek van de gletsjer duidelijk dat de rots te nat was om te beklimming voort te zetten.

Lees meer over de bevindingen van William en Cas in Peru op de blog van William.

Bron: verticaldissidents.net