MENU

Eerste Nederlandse beklimming Makalu een dubbel gevoel

Arnold Coster heeft op 26 mei als eerste Nederlander de top bereikt van de Makalu (8463 m) die gelegen is in het oosten van de Himalay in Nepal. Ondanks de fantastische prestatie is de stemming gedrukt. Een teamlid is al dagen vermist.

Coster trad op als expeditieleider van de door zijn bedrijf, Outware Treks & Expeditions, georganiseerde commerciële expeditie. Hij bereikte de top als eerste samen met één van zijn cliënten, de Turk Tunc Findic, en de sherpa's Lakpha Sherpa en Dawa Sherpa. Zij hadden een andere route genomen dan de overige drie cliënten die twee uur later de top bereikten.

Bij de afdaling heeft de groep zich wederom opgesplitst en kwam er na enige uren lopen een telefoontje van de Griek Haris Kiriakakis dat hij de weg kwijt was. Hij was achterop geraakt in de groep en kon zijn teamgenoten in geen velden of wegen meer bekennen. De sherpa Kancha heeft nog enkele uren op hem gewacht, maar zonder resultaat.

Er is vijf dagen lang naar hem gezocht, maar hij is niet gevonden. Er mag aangenomen worden dat hij op de Makalu is verongelukt.

Lees meer op www.explorersweb.com en zijn eigen site: www.outwareexp.com