MENU

5 spectaculaire hoogalpiene tochten

Lopen over gletsjers, door ongebaand terrein, topbeklimmingen en altijd de machtige bergen om je heen. Hoogalpiene tochten zijn huttentochten met een hoogalpien karakter. Elke avond slaap je in een hut of bivak en laad je jezelf op voor de volgende dag. We zetten vijf hoogalpiene tochten van Bergsportreizen op een rijtje. Er is nog beperkt plek op deze tochten dus wees er snel bij!

1. Ortler-Cevedale, Italië

Deze hoogalpiene tocht is een 7-daagse rondtoer door een groot deel van het Ortler gebied. De route voert je door zeer wisselend terrein, waarvan een deel ongebaand. Dit bestaat uit puinhellingen, sneeuw- en ijsvelden en rotspassages. Ook worden er meerdere gletsjers overgestoken, waarbij een goede route moet worden gezocht om spleten te vermijden. De tocht bevat meerdere beklimmingen: de Monte Vioz, de Suldenspitze, de Eisseespitze en het letterlijke hoogtepunt van de tocht is de beklimming van de ruim 3700 meter hoge Palon de la Mare. Vanaf de toppen geniet je van uitzichten over het gehele Ortler gebied en de Forno gletsjer.

OP REIS NAAR ORTLER-CEVEDALE

2. Valpelline - Wallis, Italië-Zwitserland

De grens van Italië-Zwitserland is het toneel voor de hoogalpiene tocht Valpelline-Wallis. Ook deze rondtoer gaat door afwisselend terrein: paden, blokkenterrein, rivieroversteken, gruishellingen en een flink aantal cols. Als de weersomstandigheden het toelaten, bevind je je drie van de zes dagen op een gletsjer, als dit niet mogelijk is wordt er afgeweken naar een alternatieve route door rotsterrein.

OP REIS NAAR Valpelline - Wallis

3. Grote Maderanertal tour, Zwitserland

Het Maderanertal is een schitterend, stil en wild dal met indrukwekkende rotspartijen en gletsjers. Tijdens deze tocht ontdek je naast dit dal ook het rustige Brunnital en het mooie Fellital. De tocht start in het plaatsje Bristen, vanuit waar een ronde wordt gemaakt door de Zwitserse Urner Alpen. Onderweg slaap je onder andere in de Hüfihütte, een knusse hut met een prachtig uitzicht op het Maderanertal en de Hüfigletsjer. Het hoogtepunt van de tocht is de beklimming van de Piz Ault net boven de 3000 meter.

OP REIS NAAR Grote Maderanertal tour

4. Sustenhorn rondtour, Zwitserland

De Sustenhorn rondtoer is een prachtige hoogalpiene tocht van 7 dagen, allemaal boven de boomgrens. De tocht start en eindigt in het Göscherneralptal en onderweg beklim je verschillende toppen. De hoogste top in de tocht is de Sustenhorn. De beklimming van deze 3502 meter hoge top begint in de schitterend gelegen Tierberglihut en kan alleen worden gedaan als de omstandigheden gunstig zijn. De laatste nacht breng je door in de Chelenalphut van waar je een ongeëvenaard uitzicht hebt op de keten van de Wintrstock, Dammastock en Mittler Tierberg. Opgeladen begin je aan de laatste dag van de tocht die een uitdagende klettersteig bevat.

OP REIS NAAR Sustenhorn rondtour

5. Rondom de Matterhorn

De Giro del Monte Cervino (ofwel ‘Rondom de Matterhorn’) is niet alleen bekend vanwege de Matterhorn zelf, maar ook om de vele gletsjers en verschillende terreinsoorten die je doorkruist en ziet. De Matterhorn ligt op de grens met Italië, in het Zwitserse kanton Wallis. Het absolute hoogtepunt van deze tocht is de beklimming van de Breithorn. De berg is technisch gezien niet de moeilijkste, maar de hoogte is wat deze beklimming een uitdaging maakt. De top bevindt zich op 4160 meter hoogte. Als de top is bereikt word je beloond met een indrukwekkend panorama met tientallen vierduizenders. Een tweede hoogtepunt van deze tour is de top van de Tête Blanche en daarna de afdaling over de Stockjigletsjer. Een uitdagende maar prachtige tocht!

OP REIS NAAR Rondom de Matterhorn