MENU

NKBV/SVK richtlijn klimmen en boulderen met minderjarigen

De SVK richtlijn voor het klimmen en boulderen met minderjarigen stelt de ondergrens waaraan voldaan moet worden om de veiligheid bij het klimmen en boulderen met minderjarigen optimaal te waarborgen.

Klimmen is voor de meeste kinderen net zo natuurlijk als lopen. Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen eigenlijk mee naar de klimwand? En wanneer kunnen ze zelfstandig klimmen, zelfstandig de Partnercheck uitvoeren, en belangrijker nog, wanneer kunnen ze zelfstandig zekeren? De Stichting Veiligheid Klimsport heeft i.s.m. NKBV een document opgesteld over leeftijdsgrenzen in de klim- en bouldersport. Deze leeftijdsgrenzen zijn gebaseerd zijn op de fysieke en mentale ontwikkelingsfasen van het kind, op het wettelijk kader en op de ervaring van meer dan 30 jaar indoor klimsport.

De SVK richtlijn voor het klimmen en boulderen met minderjarigen stelt de ondergrens waaraan voldaan moet worden om de veiligheid bij het klimmen en boulderen met minderjarigen optimaal te waarborgen. Lees hier meer over de SVK Richtlijn voor Klimmen met Minderjarigen en over het SVK labelsysteem voor klimmen met minderjarigen: