MENU

Trad aantekening

Wil jij instructie geven over verschillende zekeringsmaterialen en het plaatsen van zekeringen? Met de aantekening Trad op je licentie Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen geef je instructie in niet- of deels behaakte single pitch routes in niet-alpien terrein.

Aan bod komen onder meer het geven van instructie in de verschillende zekeringsmaterialen (nuts, cams, slider nuts, tricams), het veilig plaatsen van zekeringen, het plaatsen van zekeringen ten opzichte van elkaar, de tactiek van het klimmen van een route, het bouwen van een standplaats op eigen zekeringen. Artificieel klimmen valt niet binnen de scope van de module Trad.

De opleiding
Met de aantekening trad geef je de cursus voorklimmen op eigen protectie en ben je bevoegd om de bijbehorende klimvaardigheidstoetsen af te nemen. Daarbij ben je ook bij reguliere klimactiviteiten in de rots de eindverantwoordelijke op de locatie. Je stuurt hierbij Sportklimbegeleiders 2 outdoor aan.

Toelating
Allereerst moet je in het bezit zijn van het diploma Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen, of je bent in opleiding tot deze rol. In het laatste geval mag je de proeve van bekwaamheid voor de aantekening Trad direct na het behalen van de proeven van bekwaamheid bij Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen afleggen. Verder moet je minimaal 5b onsight kunnen voorklimmen;

Examinering
De specialisatie wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid voor de aantekening trad. De proeve van bekwaamheid bij Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen kan indien nodig hieraan direct voorafgaand gehaald worden. Wanneer je voorgenoemde niet haalt, kun je logischerwijs niet deelnemen aan de proeve van bekwaamheid voor de aantekening Trad.

Inschrijven
Voor mogelijke opleidingsdata verwijzen we je naar jouw opleidingscentrum. Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding.

Doorstroming
Naast de reguliere doorstroommogelijkheden zoals de opleiding tot Sportklimtrainer of praktijkbegeleider, is het mogelijk andere aantekeningen te halen aanvullend op de licentie SKI-OV zoals Multi-pitch, IJsklimmen, Drytoolen of Klettersteig.

Meer informatie
Het uitgewerkte kwalificatieprofiel van de opleiding vind je in de digitale leeromgeving. Voor meer informatie over de NKBV-opleidingen kun je contact opnemen met de NKBV Academie. Wij zijn bereikbaar via:
Telefoon: (0348)485098
E-mail: opleidingen@nkbv.nl