MENU

Kwalificatieprofielen en inzetbereik

Wat mag je eigenlijk met je licentie? En welk kader heb je als organisator nodig als je een klimweekend wilt organiseren? Voor iedereen geldt dat je binnen de bevoegdheden van je functie moet blijven. Welke zijn dat precies?

Kwalificatieprofielen
Waar je voor opgeleid bent, wat je bevoegdheden en inzetbereik zijn staat omschreven in de zogenaamde kwalificatieprofielen (KP's). Voor elke functie binnen de NKBV zijn sportspecifieke KP's geschreven. Het KP beschrijft welke werkzaamheden en competenties minimaal nodig zijn om een bepaalde functie te kunnen vervullen. In een KP staan de kerntaken centraal. De kerntaken worden opgesplitst in een aantal werkprocessen en de competenties die noodzakelijk zijn bij de uitvoering van de werkzaamheden.

De KP's vind je per functie onder de leerrichtingen van de NKBV Academie opleidingen.

UPDATE: 10-04-2019 voor sportklimkader Outdoor
De 'Richtlijn NKBV-activiteiten in de rots' is per begin april 2019 komen te vervallen. Outdoor Sportklimkader wordt opgeleid en in staat geacht om in staat te zijn om zelf te bepalen met hoeveel personen ze een specifieke activiteit, op een specifieke plek kunnen uitoefenen.

Vragen
Vragen over je inzetbereik? Stel ze aan opleidingen@nkbv.nl.