MENU

tsjechie

De belangrijkste trekpleister van Tsjechië is de hoofdstad Praag. Outdoor liefhebbers snakken echter al snel naar het vervolg van hun reis, wat meestal plaatsvindt in het Reuzengebergte of een van de rotsgebieden die Tsjechië rijk is. Tsjechië is een fantastisch land voor een actieve bestemming. Er zijn legio mogelijkheden om te klimmen, te skiën, te hiken, te mountainbiken en te kanoën. Daarnaast beschikt het land over een groot aantal kuuroorden, waar je heerlijk kunt ontspannen na een actieve dag.

Wandelen en klimmen in de rotsgebieden van Tsjechië

De vele rotsgebieden in Tsjechïe werken als een magneet op klimmers. De meeste van die gebieden liggen in het Noordelijke deel van het land. Bij de grens met Duitsland, in het verlengde van Saksisch Zwitserland, ligt Boheems Zwitserland. Steile rotspilaren, sprookjesachtige kloven en de grootste rotsboog van Europa vind je hier. Meer naar het oosten ligt Cesky Raj, of het Boheems Paradijs. Een van de beste klim- en wandelgebieden van Tsjechië. Dit is het oudste natuurpark van het land met beschermde status. Hoogtepunten hier zijn het rotsgebied Hruboskalsko en het nabijgelegen Kasteel Trosky, gebouwd op twee vulkanische basaltheuvels. Erg indrukwekkend!

Verder naar het Noorden, op de grens met Polen, ligt het indrukwekkende Reuzengebergte. Hier vind je de hoogste bergen en het grootste wintersportgebied van Tsjechië. Met een kabelbaan zijn de toppen van de Snezka en de Cerna Hora bereikbaar, maar sportievelingen geven de voorkeur aan een wandeltocht. In het Reuzengebergte kan je zelfs een meerdaagse huttentocht maken.

Ook het voorgebergte, Podkrkonose genoemd, is al behoorlijk leuk om te ontdekken. Glooiende heuvels en bossen bieden hier veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Tot slot een rotsgebied in de omgeving van het Reuzengebergte. In de regio Broumovsko vind je twee rotssteden, de rotsen van Adršpach en de rotsen van Teplice. Het eerste is wat drukker, vanwege de goede bereikbaarheid voor Poolse bezoekers. Beide gebieden zijn bijzonder leuk om te wandelen en om te klimmen. Neem dus zeker voldoende tijd om hier rond te struinen!

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht