MENU

Mountain and the city, in de regio Innsbruck

Vijf bergmassieven, vijf berg-belevingswerelden

Het gebergte, een droomplek, ligt in de regio Innsbruck, waar zich stad en rotsachtige hoogtes in perfecte harmonie aan elkaar rijgen, bijna tastbaar dichtbij.

Hafelekar

Vanuit het stadscentrum bereik je binnen 30 minuten met de Nordkettenbanen de op 2.300 m. gelegen Hafelekar midden in het natuurpark Karwendel. De imposante Nordkette met haar steile kalkrotsen is slechts één van de vele parallel verlopende ketens in dit grootste natuurpark van Oostenrijk. De Hafelekar is tevens uitgangspunt voor één van de mooiste hoogtewandelingen van het natuurpark Karwendel: de Goetheweg, onderdeel van de Tiroolse Adlerweg, leidt naar de eenzaam gelegen Pfeishütte. Deze wandeling kan, zoals ook vele andere, tot een meerdaagse huttentocht worden uitgebreid. De Karwendel hoogtewandeling voor geoefende wandelaars is daar een voorbeeld van. Er wordt in hutten overnacht, elk van de zes etappes kan ook individueel worden bewandeld.

Patscherkofel

De Patscherkofel verrijst als „zachte reus“ uit leisteen en kwartsgesteente in het zuiden van Innsbruck. Met de Patscherkofelbaan zweef je naar het uitgangspunt van landschappelijk imponerende en lichte wandelingen. Zo slingert hier de mooiste Alpenpromenade in de wijde omgeving door eeuwenoude bestanden van alpendennen. De Zirbenweg voert licht stijgend en dalend richting het oosten tot aan de Tulfeinalm op de Glungezer. Bij uitstek in juni en juli is het hier prachtig, als de roze gekleurde pracht van de alpenrozen de groene alpendennen laat stralen.

Mieminger

De kalkstenen bergen van de Mieminger keten in het westen van de regio Innsbruck vormen skyline voor de zonovergoten vlaktes, de weides en bossen van het Mieminger Plateau. Wie het hogerop zoekt en een vaste tred heeft, geniet van het uitzicht vanaf de Judenköpfe of vanaf de Wankspitze. De „Königstour” op de Hohe Munde, die met haar markante top een imposant kenmerk in het landschap is, is alleen voor geoefende wandelaars is aan te bevelen.

Kalkkögel

Kalkkögel – de naam geeft de hoedanigheid van dit kalksteengebergte al aan, dat met zijn bizarre rots- en topformaties de bijnaam „Noord-Tiroolse Dolomieten“ heeft gekregen. Duizelingwekkende rotsformaties van tot 360-graden panorama’s, over de unieke Alpenflora, tot weidende schapen op de uitgestrekte hooggelegen plateaus. De Kalkkögel laten zich bijvoorbeeld bedwingen op één van de panoramatochten op de Hoadl in de Axamer Lizum, van waaruit ook liften en kabelbanen naar boven gaan. De Nockspitze (2.404 m), ook Saile genoemd, levert topbelevenissen op, onverwachte inkijkjes krijg je bij de Salfeinser rondwandeling, waar een sprookjesachtige biotoop voor een rustmoment uitnodigt.

Sellraintal

Met het Sellraintal & de Stubaier Alpen zijn de vijf bergmassieven van de regio Innsbruck compleet. Meer dan 500 benoemde toppen tot 3.500 hoogtemeters, Kühtai (2.000m) en de Bergsteigerdörfer in het Sellraintal – deze feiten onderstrepen de betekenis van het gebied als wandelgebied met een onovertroffen landschappelijke schoonheid. Op de Sellraintaler hoogtewandeling zijn over het dal verdeelde in- en uitstapmogelijkheden, op de Knappenweg of de Peter-Anich-Höhensteig wandel je in hoogalpiene gebieden. Trekkers met een uitstekende conditie nemen de uitdaging aan van de Sellrainer huttenronde, terwijl de gemakkelijk begaanbare Drei-Seen-ronde in Kühtai heel populair is bij gezinnen. Een tip: in juni en juli biedt de natuur ook hier de prachtige aanblik van bloeiende alpenrozen.

innsbruck