MENU

Innsbruck trek: lange afstandswandelen zonder bagage

Zeven dagen – alle bergmassieven van de regio Innsbruck

De Innsbruck Trek, ontwikkeld door Innsbruck Tourismus in samenwerking met ASI Reisen, de gerenommeerde Alpinschule Innsbruck, ontsluit alle bergmassieven van Innsbruck en brengt de wandelaars in slechts een week naar de mooiste wandelparadijzen van de regio, zoals naar de Kalkkögel of de beroemde Zirbenweg. De eerste etappe begint in het hart van het historische centrum van Innsbruck en eindigt in de luchtige hoogtes van het Karwendelgebergte. De route voert over het Mieminger Plateau, dat door de zon wordt verwend en door lichte bossen van alpendennen wordt gekenmerkt, verder naar de indrukwekkende Stubaier Alpen naar Kühtai, waar je één nacht op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau doorbrengt. Vanaf daar worden de Bergsteigerdörfer St. Sigmund en Gries in Sellrain aangedaan, waarbij de massieve bergen van de Centraal-Alpen van 3.000 meter hoogte steeds in het vizier zijn, voordat het naar de Axamer Lizum gaat. Als bijzonder hoogtepunt van deze etappe wacht een adembenemend uitzicht op de rauwe schoonheid van de Kalkkögel, de Dolomieten van Noord-Tirol. De laatste etappe van de tocht voert over de door oeroude alpendennen omzoomde Zirbenweg op de Patscherkofel weer terug naar de alpien-urbane flair van Innsbruck.

Bagagetransport & hotelcomfort

Aangezien de Innsbruck Trek enerzijds een indrukwekkende natuurbeleving belooft, maar tegelijkertijd ook comfort, biedt deze trekkingsvakantie een compleet en zorgeloos arrangement: De route is weliswaar vastgesteld, maar uiterst flexibel. Elke dag worden twee wandelingen in verschillende moeilijkheidscategorieën (middelzwaar, uitdagend) aangeboden. Je kunt dus spontaan ter plaatse elke dag opnieuw kiezen welke wandeling je wilt doen. Je hoeft alleen je dagrugzak mee te nemen, want de zware bagage wordt comfortabel van de ene etappe naar de volgende vervoerd en wacht in het hotel op je. Een comfortabel bed en halfpension zijn inbegrepen. Er wordt overnacht in 3- of 4-sterrenhotels.

Professionele begeleiding of eigen tempo

Tijdens de Innsbruck Trek wandel je ofwel onder begeleiding van uitstekend opgeleide ASI-berg-wandelgidsen, of individueel in je eigen tempo. Wandelen zonder begeleiding betekent natuurlijk niet dat je afstand moet doen van service: alle accommodaties worden gereserveerd, wandelaars ontvangen uitvoerige reisbeschrijvingen, kaarten, bagagetransport en een 24/7 servicenummer. Wie kiest voor een individuele reis zonder begeleiding – met de bijzondere aantrekkingskracht van een avontuur – , moet wel ervaring hebben in het omgaan met wandelkaarten en routebeschrijvingen en over een goed oriënteringsvermogen beschikken.

De individuele reis is vanaf € 625,- te boeken, de reis met begeleiding vanaf € 995,-. Voor de échte berggeiten is er zelfs een Klettersteig Innsbruck Trek vanaf €745,-.

Inssbruck trek