MENU

Laatste nieuws Bergsportdag 2024

Over drie weken is het zover en vindt de Bergsportdag plaats. Op 17 maart komt dan na 4 jaar afwezigheid de klim- en bergsportwereld weer in het compleet vernieuwde NBC in Nieuwegein samen. Met een groot team van de NKBV, talrijke enthousiaste partners, exposanten en vrijwilligers zorgen we voor een onvergetelijke dag. We zetten de laatste nieuwtjes voor je op een rij.

Uitverkochte beursvloer

Naast een uitgebreid programma aan lezingen, workshops, activiteiten en sprekers vind je ook een schat aan topmerken en (reis)organisaties op de beursvloer. Je kunt rekenen op vooraanstaande merken in de klim- en bergsport, zoals Rab, Scarpa, Petzl, Mammut, Cortazu en Bever, maar ook gevestigde (reis)organisaties als SNP Natuurreizen, Zwitserland Toerisme, 360° Explore, diverse Oostenrijkse bestemmingen en Nederlandse Internationale Mountain Leaders.

Overzicht standhouders

Laatste kaarten beschikbaar

Het enthousiasme is groot en de kaartverkoop gaat hard! Online profiteer je van € 5,- korting op de prijs die je aan de deur betaalt. Dus wees er snel bij en koop nu je ticket voor je te laat bent.

Koop je ticket met korting

Duurzame initiatieven

Duurzaamheid staat voor de NKBV voorop. Het evenement is petfles vrij en er is alleen vegetarisch eten verkrijgbaar. Naast dat we de bezoeker natuurlijk stimuleren om met het openbaar vervoer te komen zijn er nog meer duurzame initiatieven te vinden:

 • Tweedehandsmarkt
  Tijdens de Bergsportdag geven we gebruikte kleding en -materiaal graag een nieuw leven. Bezoekers die thuis nog iets hebben liggen (alleen bergsport-gerelateerd en in goede staat) dat nog een aantal rondes meekan, kunnen dit meenemen en ter plekke op de tweedehandsmarkt verkopen. En…. misschien zit er nog wel iets voor henzelf bij. Alle spullen die worden verkocht of opgehaald worden gedoneerd aan Bever om te recyclen.

 • Lever je oude donsproducten in
  Rab maakt gebruik van 100% gerecycled dons voor onder andere de Microlight jassen. Vanwege het succes van deze jas zijn ze nu op zoek naar extra dons voor de productie. Wie nog oude donsproducten heeft liggen kan deze meenemen en bij de stand van Rab afgeven in ruil voor een kortingsvoucher.

 • Recycle je oude klimschoenen
  Nog oude en versleten klimschoenen in de kast liggen? Doneer deze bij Clean Climber, zij recyclen deze in nieuwe klimmatten voor klim- en boulderhallen.
 • Lezing Roeland van Oss over Climbing4Climate
  UIAGM Berggids Roeland van Oss schrok de afgelopen jaren van wat hij in de bergen zag. Daarom besloot hij in de zomer van 2022 alle 82 vierduizenders van de Alpen, zo klimaatneutraal mogelijk geheel op eigen kracht te beklimmen. Dat lukt hem in slechts 78 dagen! Een project waarbij hij aandacht vroeg voor de klimaatproblemen en hij iedereen opriep zijn steentje bij te dragen om samen iets te doen tegen deze problemen en bewustwording te creëren. Woon zijn lezing bij over deze wereldprestatie op het gebied van alpinisme.

Unieke masterclass trailrunnen met Ragna Debats

Tijdens de Bergsportdag is wereldtopper Ragna Debats aanwezig en vertelt ze je tijdens een College Tour met 4 andere vrouwen alles over haar dromen en internationale successen. De dag ervoor, op 16 maart, kun je persoonlijk met haar op pad. Tijdens een unieke masterclass leer je van Ragna Debats en Kaj Derks alles over de eerste hardloopmeters in de bergen en breng je het geleerde in praktijk in de directe omgeving van de HerBerg in Sy, België.

Meer info & aanmelden


Nederlands Boulderkampioen Amber Schiffeleers bij College Tour

Op de Bergsportdag hebben we het voorrecht om in gesprek te gaan met enkele ongelofelijk ambitieuze vrouwen die stuk voor stuk topprestaties hebben geleverd, of nog steeds leveren. Naast Katja Staartjes, Marianne van der Steen, Ragna Debats en Christiane Luttikhuizen zou Lynn van der Meer hierbij ook aanwezig zijn. Helaas heeft zij andere verplichtingen en neemt Nederlands Boulderkampioen Amber Schiffeleers haar plek in.

Bekijk het lezingenprogramma


Gratis klimmen bij Mountain Network Nieuwegein

Mountain Network is partner van de Bergsportdag en dat betekent dat bezoekers op 17 maart, op vertoon van hun entreeticket en een klimvaardigheidsbewijs gratis kunnen komen klimmen bij Mountain Network Nieuwegein. Neem hiervoor eigen materiaal mee en schrijf je van te voren in via https://inschrijven.mountain-network.nl. Daarnaast worden er diverse workshop, zoals voorklimzekeren en een trainingsprogramma om een betere klimmer te worden, georganiseerd.

Het klimprogramma


Aantrekkelijke acties

Op de Bergsportdag profiteer je van aantrekkelijke acties van de NKBV, maar ook van diverse exposanten op de beursvloer:

 • Maak kans op een weekend in de HerBerg.
 • Rab geeft een huttentocht in de Alpen inclusief luxe kledingpakket weg.
 • Ontvang 50% korting op reparaties van Rab en Lowe Alpine.
 • Word lid van de NKBV en ontvang een cadeau.

Alle acties op een rij

Praktische Info

 • Datum: 17 maart 2024
 • Tijd: 09.30 tot 17.00 uur
 • Locatie: NBC in Nieuwegein, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein

Alles over de bergsportdag