MENU

Wijziging SKT2 en SKT3

Vanaf juli 2024 is het niet meer verplicht voor trainers die alleen in een boulderhal training geven om een Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (SKT2) en Indoor Voorklimmen (SKT3) te behalen voordat ze de opleiding kunnen afronden.

Deze vereisten zijn in 2016 geïntroduceerd toen de SKT2 en SKT3 in deze huidige vorm voor het eerst werden gegeven. Het idee erachter was dat we wilden aanmoedigen dat trainers hun klimmers breed opleiden. Dus beide disciplines: boulder en lead aanbieden in de trainingen. Doordat trainers zelf klimervaring in beide disciplines hebben kunnen ze ook de veiligheid van hun klimmers waarborgen bij wedstrijden of tijdens uitjes.

Vanaf juli 2024 is het dus niet meer verplicht voor trainers in een boulderhal om een KVB IT (SKT2) KVB IV (SKT3) te behalen. Het idee dat trainers hun klimmers breed motorisch* opleiden geven we in de opleidingen veel aandacht. Zo sturen we erop aan dat trainers ook andere bewegingen dan de klimbeweging stimuleren tijdens de training.

*Een brede motorische basis zorgt ervoor dat de klimmer makkelijk nieuwe bewegingen aanleert. Als trainer ontwikkel je bij je klimmers een breed motorische basis door veelzijdige bewegingen aan te bieden en deelname aan meerdere sporten te stimuleren. Wil je meer weten over de voordelen van een brede motorische basis? Lees dan hier verder.