MENU

Daarom is trailrunning zo gaaf

De sport kenmerkt zich door het grote plezier in beleving. Laat je onderweg verrassen met heerlijke smalle paadjes (single tracks), natuurlijke hindernissen zoals bomen, heuvels, bergen, rotsen en soms vind je zelfs een beek op de route die je moet doorkruisen.

Het is eigenlijk één groot avontuur!

Bij hardlopen ligt de nadruk vaak op snel, sneller, snelst. Bij trailrunnen op zoveel mogelijk plezier, de mooie uitzichten en het liefste ook nog een tikkeltje avontuur. Je beleeft de natuur heel erg intens, omdat je er dwars doorheen loopt en een onderdeel is van je route wat enige of grote behendigheid van je vraagt en voor veel plezier kan zorgen!

Beleef de seizoenen meer dan ooit op je trailrunschoenen!

In de lente ruik je de lente geuren, in de zomer voel je de warmte van de zon op je lijf, in de herfst hoor je de knisperende blaadjes onder je voeten en in de winter ploeter je door de sneeuw.

De voordelen van trailrunnen waar je heel blij van wordt

Ben je aan het herstellen van een blessure of kom je er maar niet vanaf? Probeer dan het trailrunnen eens. De zachte ondergrond en de continue afwisseling van het parcours draagt verrassend veel bij een een blessurevrij lijf.

Variatie & grensverleggend

In het trailrunnen raak je nooit uitgekeken. Er is voor elk wat wils, want naast het trailrunnen kom je ook de volgende varianten tegen.

  • Sky Running: deze trail heeft in verhouding meer hoogtemeters dan een 'trailrun'. Ook het terrein kan erg technisch en op hoogte zijn.
  • Vertical Kilometer: een zo kort mogelijk parcours (maximaal 5km) met minimaal 1000 hoogtemeters.
  • Ultra trails: een trailrun langer dan 50km
  • Bergloop: een trailrun in de bergen. Ook wel mountainrunning of berglaufen genoemd
  • Fell Running of Hill Running: trailrunning die vooral in Engeland zo wordt genoemd en kent een lange historie. Je moet vaak zelf navigeren tijdens deze wedstrijden.

Bovenstaand lijstje ziet er misschien indrukwekkend uit, maar onthoud dat bijna iedereen klein in begonnen. Je zal je verbazen over wat je kunt, de stilte van de natuur en de leuke mensen die je onderweg leert kennen