MENU

Noorwegen

Wandelen in Noorwegen is ultiem. Het woeste ongerepte landschap met bergen, fjorden, gletsjers en bergmeren is ongeëvenaard. Het afwisselende landschap, de vele gemarkeerde wandelpaden en natuurlijk de indrukwekkende bezienswaardigheden maken van Noorwegen een geweldige bestemming voor je volgende wandelvakantie.

Wandelen in Noorwegen betekent keuzes maken

De mogelijkheden in het Noord-Europese land zijn bijna eindeloos. Kies je bijvoorbeeld voor het beklimmen van de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhøpiggen? Deze berg ligt in Jotunheimen, net als de bergkam Besseggen. Daar wandel je over een hooggelegen kam, en kijk je aan beide zijden neer op een waanzinnig bergmeer. Bijzonder is dat de kleur van beide meren compleet verschillend is: fel azuurblauw tegenover mystiek donkerblauw.

Ook Preikestolen mag niet ontbreken op je wishlist. Misschien is deze wandeling naar de ‘preekstoel’ op een fjord meer dan 600 meter boven het water wel de bekendste van Noorwegen. De tocht duurt zo’n vier uur en is ongeveer acht kilometer lang. Bereid je voor op flink steile stukken, want je overbrugt in totaal een hoogteverschil van 500 meter. Wist je dat je de Preikestolen ook van onderaf kunt bekijken vanuit een boot?

Of wat dacht je van Trolltunga? Trolltunga is één van de meest adembenemende kliffen in Noorwegen. De rots ligt zo’n 1.100 meter boven de zeespiegel en hangt zo’n 700 meter boven het Ringedalsvatnetmeer. De wandeling naar de ‘trollentong’ is trouwens best een uitdagende. Heen en terug is de route namelijk 28 kilometer lang en wandel je over rotsen, door beekjes en langs fjorden. Ga dus goed voorbereid op pad.

Kies slim om je wandelroute in Noorwegen voor jezelf te hebben

Het is natuurlijk niet voor niets dat Noorwegen zo’n populaire bestemming is om te gaan wandelen. Nadeel daarvan is dat het op de bekende routes vaak wat drukker kan zijn. In de zomer zijn dat vooral toeristen en gedurende de weekenden trekken veel Noren zelf de wandelschoenen aan. Op doordeweekse dagen, maar ook vroeg in het seizoen of juist aan het einde van de zomer is de kans groter dat het lekker rustig is en je optimaal van de omgeving kunt genieten.

Gebieden in Noorwegen

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht