MENU

Podcast tips voor Bergsporters

Misschien is je rugzak al ingepakt en sta je te trappelen om weer de bergen in te gaan. Of zit je nog in de voorbereidende fase en ben je in Nederland aan het trainen voor je volgende bergsportreis? Hoe dan ook is het leuk om naar deze podcasts te luisteren. We hebben een selectie gemaakt van inspirerende podcasts voor bergsporters. Je kunt ze allemaal gratis beluisteren.

Psychovertical

Andrew Kirkpatrick is een bekende Britse alpinist en een bekroonde auteur en filmmaker. De PsychoVertical podcast omvat van alles, van het beklimmen van bergen in Antartica en Yosimite, toerskiën in Groenland en het overwinnen van de hindernissen in het leven.

Psychovertical

The Real Science of Sport

Een podcast voor alle sportliefhebbers. De wereldberoemde sportwetenschapper professor Ross Tucker en ervaren sportjournalist Mike Finch ontrafelen de mythen, praktijken en controverses uit de sportwereld. Van atletiek tot rugby, voetbal, wielrennen en meer. In seizoen 3 aflevering 18 wordt de klimsport onder de loep genomen. De twee duiken in het meest recente onderzoek, leren lessen van de profs en houden exclusieve interviews met enkele van 's werelds toonaangevende sportexperts.

Hiking Thru

In deze wekelijkse podcast spreekt Erin Egan elke keer een ervaren thru-hiker en bespreken ze de avonturen van de trails en delen ze tips voor het slagen van een lange thru-hike.

Hiking Thru

Buitendienst

Tijdens je wandeling, in de auto of bij het thuiswerken laat de ANWB je genieten van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Doe je ogen dicht en laat je meevoeren naar de mooiste natuurgebieden van Nederland. Geniet een uur lang van zingende vogels, zoemende insecten en ritselende bladeren.

The Curious Climber

Hazel Findley is een bekende Britse klimmer en mental coach. Ze beklom als eerste Britse een E9 en heeft nog vele andere beklimmingen o.a. in Yosemite op haar naam staan. Ze helpt klimmers bij het overwinnen van hun angsten om ze optimaal te laten genieten van het klimmen.

The curious climber

The Alpinist

The Alpinist streeft ernaar om creatieve grenzen te verleggen. In deze podcast gaat The Alpinist in gesprek met klimmers en leden van de gemeenschap. Met alles van dramatische en humoristische avonturenverhalen tot diepgaande discussies over de belangrijkste problemen in het klimmen van vandaag. Bijvoorbeeld het verhaal van Pete Takeda: een wereldberoemde alpinist die als kind in Idaho op rotsblokken begon te klimmen. Hij heeft de afgelopen decennia alle klimdisciplines nagestreefd, van vrij klimmen tot ijs- en gemengd klimmen.


The Cutting Edge

De redacie van het American Alpine Journal presenteert interviews met 's werelds beste klimmers, net terug van geweldige nieuwe beklimmingen.

The Cutting Edge

The Nugget Climbing

Een podcast over klimmen en zelfverbetering. Maar daaronder is het een podcast over mens zijn. Steven Dimmitt, maker van de The Nugget Climbing, gelooft dat iedereen ons iets kan leren. We moeten alleen de juiste vragen stellen. Dit doet hij in elke podcast aan verschillende klimmers.

Ongebaande Paden Podcast

Anne Mathot neemt je mee op haar hike over de Pacific Crest Trail in Noord-Amerika. In elke aflevering deelt zij haar avonturen, persoonlijke uitdagingen, gevoelens en inzichten met je, al wandelend over de Trail.

Ongebaande Paden