NK SKYRUNNING 2018

Net boven het meer van Lugano, in het dorpje Zwitserse dorpje Tesserete organiseert de NKBV het NK Skyrunning 2018. Van 8 tot en met 10 juni 2018 vinden tijdens de Scenic Trail drie NK’s plaats: De Ultra, de Skyrace en de Vertical KM.

Scenic Trail
Na drie jaar Limone Extreme, gaan we in 2018 naar Zwitserland voor de organisatie van het NK Skyrunning 2018. De NK’s zijn onderdeel van de wedstrijd Scenic Trail. Naast de Skyrace en de Vertical KM, organiseren we in 2018 voor het eerst een NK Ultra. 

  • Op vrijdag 8 juni start het NK Ultra (113km en 7400hm)
  • Op zaterdag 9 juni gaan de lopers van start voor het NK Skyrace (27km en 2200hm)
  • Op zondag 10 juni volgt het NK Vertical KM (880m D+ in 4.5km) 


Anders dan afgelopen jaren is er geen gecombineerd klassement te winnen.WK selectierace
Het NK Skyrunning is de selectierace voor het WK Skyrunning dat 13-15 september in Schotland plaatsvindt. Bekijk alle selectiecriteria.

Kosten
Iedereen met een Nederlands paspoort kan mee doen aan het NK Skyrunning 2018. De NKBV organiseert deze wedstrijd in samenwerking met de organisatie van de Scenic Trail. De kosten voor deelname aan het NK Skyrunning zijn als volgt:

  • Vertical KM             €25
  • NK Skyrace             €40
  • NK Ultra                 €95

Aanmelden
Via dit formulier kan je je aanmelden voor het NK Skyrunning. De deadline om je aan te melden voor het NK Skyrunning is op 30 april 2018. 

Om deel te nemen aan het NK, moet je ook akkoord gaan met de voorwaarden (Conditions of Participation).

Heb je vragen over het NK Skyrunning, stuur dan een mailtje naar skyrunning@nkbv.nl

Overnachtingen
De NKBV heeft van de organisatie 50 plekken gekregen in een ondergrondse atoombunker waar Nederlandse atleten gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er in de buurt van de atoombunker een grasveld ingericht waar je met een tentje gratis kan overnachten. Uiteraard kan je ook je eigen overnachtingen regelen.

Atoombunker
We hebben 50 plekken toegewezen gekregen voor atleten die hier willen overnachten. De kosten voor een overnachting zijn 9 euro per nacht. Dit is inclusief ontbijt. Je overnacht in stapelbedden, waarbij er 2 van de drie bedden worden gebruikt. Om hier te slapen, moet je je eigen slaapzak, handdoek en kussen meenemen. Er zijn geen voorzieningen om zelf te koken. Je kan vanaf woensdag 6 juni tot zondag 10 juni in de bunker slapen. Het aantal nachten dat je reserveert is flexibel, maar de organisatie wilt wel vooraf graag weten wanneer je komt. Wees je er van bewust dat er in de bunker mannen en vrouwen gemengd in één ruimte slapen.

Kampeerplek
Het overnachten op de kampeerplek is gratis, WC en douche zijn in de nabij gelegen sporthal. De kampeerplek is vanaf maandag 4 juni beschikbaar en ja kan tot maandagochtend 11 juni blijven staan.  Het aantal nachten dat je reserveert is flexibel, ook hier wilt de organisatie graag vooraf weten hoe lang je blijft.

Ook je overnachting regel je via het aanmeldformulier.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?