MENU

Open NK-BK Speed 2023 - Noardwand Leeuwarden

Op deze 25 november maken we ons op voor het Open NK-BK Speed in de Friese hoofdstad. Alles draait om zo snel mogelijk de vijftien meter hoge muur beklimmen tot je de top hebt bereikt. Wie wordt de snelste klimmer van Nederland en België?

Records

De Nederlandse records zijn in handen van Jules Kluwer (heren) en Elbrich Schoorstra (dames).

Jules: 7.18s
Elbrich: 10.25s

Livescores

Bij de boulderwedstrijden voorzagen we de online volgers van livescores. We weten op dit moment nog niet of we die bij dit Open NK-BK Speed ook kunnen verzorgen. Hebben we ze, dan zetten we de linkjes ervan hier neer.

Pers

Ben je van de pers en wil je bij dit evenement aanwezig zijn voor een verslag en/of interview? Dan verzoeken we je om dit per mail te laten weten aan Alex Devilee, (Pers)communicatie Klimsport: alex.devilee@nkbv.nl.

Over speed

Speed is één van de drie wedstrijddisciplines binnen de klimsport. Het is de enige van de drie wedstrijddiscipline die ook ontstaan is als wedstrijdvorm. De deelnemers klimmen dan ook in duels tegen elkaar wat garant staat voor veel spektakel! Bij speed draait het om de totale beheersing van de IFSC speedroute, waarbij maximale snelheid en controle over de beweging met elkaar in balans moeten blijven.

.

Zaterdag 25 november 2023

Kwalificatieronde

Start heren en dames: 15.00 uur

Finale

Start heren en dames: 17.00 uur
Prijsuitreiking: 18.00 uur

Deelnemers

De definitieve lijst van deelnemers wordt een paar dagen voor het evenement bekendgemaakt. Wie zich heeft ingeschreven, kun je nu al zien in het WAS.

Voor deze wedstrijd geldt gratis toegang.

Adres:

Fiswerderweg 3
8917 EW Leeuwarden
088 123 6860

Website Noardwand Leeuwarden