MENU

Eropuit deze herfst

Lekker naar buiten om een frisse neus te halen en de bladeren onder je schoenen te horen knisperen. Ook in de herfst zijn de bergen fantastisch. Wij hebben een aantal leuke blogs voor je verzameld om ook in de herfst te genieten van al het moois dat we buiten in de bergen kunnen beleven. Blijf je in Nederland dan is er ook meer dan genoeg te doen. We nemen je mee.

De Alpe Adria Trail

De Alpe Adria Trail (AAT) loopt van de voet van de Gross Glockner tot aan de Adriatische zee: 750 kilometer die de meesten in 37 etappes lopen. Heb je niet zo veel tijd, maar wil je toch de sfeer van alle drie de landen proeven, dan is de AAT Rundtour een uitkomst. Hoogtelijn eindredacteur Femke Welvaart neemt je mee.

Alpe Adria Rundtour: 3 landen in 7 dagen

Erop of eronder? - Hohe Tauern

De Grossglockner, met 3798 m de hoogste berg van Oostenrijk, nodigt absoluut uit om beklommen te worden. Maar hoe leuk is het om eens een rondje rondom deze berg te maken? Vanuit waaruit je regelmatig zicht hebt op deze reus. Onder het motto 'deze keer niet erop, maar eronder' hebben we een prachtig vijfdaags rondje bedacht. Tijdens onze tocht zullen we worden getrakteerd op adembenemende herfstkleuren, oorverdovende stiltes en als bonus heupwiegende koeien tijdens een Almabtrieb.

Hohe Tauern

Zwarte Woud: Baiersbronn, Gegenbach en Lenzkirch

De bestemming voor buitensportliefhebbers waar je niet meteen aan denkt. Het Zwarte Woud heeft wellicht geen torenhoge bergen of uitgestrekte gletsjers. Maar je waant je daadwerkelijk in een andere wereld zodra je de eindeloze naaldbossen, kristalheldere bergmeertjes, hoogteverschillen die je toch écht een berggevoel geven en de jaloersmakende sereniteit mee maakt. Het terrein om de buitensportliefhebber uiterst te laten genieten. In deze blog vier activiteiten die je in het Zwarte Woud kunt ondernemen. De uitvalsbasis voor deze activiteiten zijn Baiersbronn, Gengenbach en Lenzkirch.

4 keer op avontuur in het Zwarte Woud

Vind je favoriete gebied

Vind je favoriete gebied

Je bent van plan in je vakantie de bergen te gaan ontdekken. Heerlijk! Maar waar moet je heen? Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, of tocht liever dichtbij huis, België of Duitsland? Hier vind je alle informatie voor een avontuurlijke bergsportvakantie.

lees hier verder

Wandelen in Nationale Parken

Zoek je het liever wat dichter bij huis, dan is een wandeling in een van de Nationale Parken natuurlijk een aanrader. Nationale Parken zijn bijzondere plekken binnen Nederland. Ze hebben niet voor niets een beschermingsstatus gekregen.

Wandelen in Nationale Parken

Verwilderen op de Veluwe

"Ik wil graag wandelen met de rugzak en slapen in een tentje in het bos. Is de Veluwe dan niet een optie? Ik meet grofweg de afstand rond de Veluwe, een grote groene vlek op mijn kaart. We pakken onze rugzakken en kampeerspullen en vertrekken op expeditie in eigen land."

Naar de Veluwe

Herfst toppers: 12 hoogtepunten in eigen land

Ook in Nederland kun je nog heel wat hoogtemeters bij elkaar sprokkelen. Wij hebben een lijst van herfst toppers in elke provincie samengesteld.

Hoogtepunten in eigen land

De favoriete trails van...

Nederland is prachtig om dichtbij huis te ontdekken op je trailrunschoenen. Trailrunning is populair en steeds meer hardlopers ervaren hoe leuk trailrunning is. Welke afstand en snelheid maakt niet uit. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid dan is trailrunning vast iets voor jou. De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en ontdekken zo de mooiste routes. Samen of alleen.

Favoriete trails in Nederland

Terug naar overzicht