MENU

Eropuit deze herfst

Lekker naar buiten om een frisse neus te halen en de bladeren onder je schoenen te horen knisperen. Ook in de herfst zijn de bergen fantastisch. Wij hebben een aantal leuke blogs voor je verzameld om ook in de herfst te genieten van al het moois dat we buiten in de bergen kunnen beleven. Blijf je in Nederland dan is er ook meer dan genoeg te doen. We nemen je mee.

De Müllerthal Trail in Luxemburg

Op nog geen vier uur rijden van Utrecht vind je de regio Müllerthal in Luxemburg. Een bosrijke omgeving met haar kenmerkende rotspartijen. Het is een walhalla voor klimmers. Maar wist je dat je hier ook uitstekend kunt wandelen? Op de Müllerthal Trail kun je maar liefst 112 kilometer lang genieten van wandelpaden waar je telkens een lus maakt. Je loopt door smalle rotsspleten in de uitgestrekte bossen, langs rivierstroompjes om steeds weer te eindigen in het kleine dorpje Echternach. De perfecte bestemming voor het voor- of najaar om een flinke hike te maken!

Alles over de trail

Wandel mee met de regio's en secties

Wist jij dat de NKBV is opgedeeld in vijftien regionale verenigingen en vier secties en hun eigen activiteiten organiseren waar jij aan mee kunt doen? Allemaal georganiseerd door vrijwilligers met dezelfde passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen als jij. Het aanbod van de regio's sluit in grote lijnen op elkaar aan, van klimweekend, klimcursus tot bergwandelworkshops of wandelingen in jouw regio. De activiteiten worden begeleid door gediplomeerde instructeurs die een officiële NKBV-instructeursopleiding hebben gevolgd. Als NKBV-lid ben je automatisch aangesloten bij een van de vijftien NKBV-regio's. Je wordt ingedeeld op postcode-gebied. Op de eventpagina kan je zien wat er allemaal wordt georganiseerd door de regio's en secties.

EvenementenkalenderMeer over de regio's en secties

Duitsland dichtbij

Wil je echt even helemaal weg zijn, maar niet te ver reizen? Bij onze oosterburen vind je prachtige natuur waar je uitgebreid kunt wandelen, klimmen en trailrunnen. De redactie van Hoogtelijn is op onderzoek gegaan en heeft 5 tips voor je verzameld op minder dan 275 kilometer van Utrecht.

Op pad bij de buren

De Stauseesteig: van Duitsland naar België

De bedenkers van de Dutch Mountain Trail hebben gewerkt aan een nieuw avontuur dicht bij huis. Het werd de Stauseesteig, van het treinstation in het Duitse Langerwehe naar station Dolhain-Gileppe in België. Ruim 122 wandelkilometers door de Eifel en de Ardennen, met daarin een kleine drieduizend hoogtemeters over afwisselende paden en zo min mogelijk asfalt.

Alles over de tocht in Hoogtelijn

Trektocht door Zuid-Kennemerland

Wandelen door duinen, langs meertjes en de bijzondere bewoners. Deze IVN Trektocht is een langeafstandswandeling van 51,1 km door het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Els en Valerie nemen je mee op deze 3-daagse reis.

Wandel mee

Wandelen in Nationale Parken

Nationale Parken hebben een zweem van magie om zich heen hangen. Bijzondere plekken die niet voor niets een beschermingsstatus gekregen. In Nederland vind je er 21. En de meeste zijn ook hele mooie wandelgebieden en wilde dieren leven er ook. Ben jij al in alle Nationale Parken geweest?

Wandelen in Nationale Parken

Verwilderen op de Veluwe

"Ik wil graag wandelen met de rugzak en slapen in een tentje in het bos. Is de Veluwe dan niet een optie? Ik meet grofweg de afstand rond de Veluwe, een grote groene vlek op mijn kaart. We pakken onze rugzakken en kampeerspullen en vertrekken op expeditie in eigen land."

Naar de Veluwe

De favoriete trails van...

Nederland is prachtig om dichtbij huis te ontdekken op je trailrunschoenen. Trailrunning is populair en steeds meer hardlopers ervaren hoe leuk trailrunning is. Welke afstand en snelheid maakt niet uit. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid dan is trailrunning vast iets voor jou. De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en ontdekken zo de mooiste routes. Samen of alleen.

Favoriete trails in Nederland

Wandelen door kloven

Deze 120 kilometer lange wandelroute loopt door een aantal schitterende kloven (Schluchten) in het Zwarte Woud. Of nouja, het Zwarte Woud... in deze tijd van het jaar zou het beter het Groen-Geel-Rood-Bruine Woud kunnen heten. De herfst is aangebroken en de kleuren zijn verbluffend.

De schluchtensteig

5 wandeltips in Nederland

Misschien duurt het nog even voor je weer de bergen in gaat. Blijf wandelen, ook in Nederland! Zo blijf je fit, train je je benen en ontdek je nieuwe plekken in de Nederlandse natuur. Wij geven je 5 wandeltips in Nederland, zodat je straks getraind de bergen weer in kunt.

Ontdek Nederland

Meerdaagse wandeltochten

Heb je een meerdaagse wandeltocht op je verlanglijstje staan? Dan is het een aanrader om in Nederland alvast de benen warm te lopen en te trainen voor deze uitdaging. Ondanks dat we in ons kleine kikkerlandje geen bergen hebben en je dus niet zo goed op hoogteverschillen kunt trainen, kun je wél trainen op lange afstanden.

Lange afstanden

Terug naar overzicht