MENU

Jury

Opleidingen tot Jury

Nederland telt een nationale boulder- en leadcompetitie en regionale competities (series) voor zowel de jeugd als de senioren. Daarnaast worden er vele lokale wedstrijden en internationale wedstrijden georganiseerd. Jaarlijks hebben al deze wedstrijdklimmers behoefte aan leuke, goed geleide en eerlijke wedstrijden. En dus aan juryleden. Iets voor jou?

Als jurylid heb jij door jouw waarnemingsvermogen en besluitvorming direct invloed op de beleving van de wedstrijdsport in Nederland: je draagt bij aan een prettige wedstrijdsfeer, een veilige sportomgeving en een eerlijke wedstrijd.

De NKBV ontwikkelt op dit moment een opleidingstraject voor jury, dat bestaat uit verschillende niveaus:

  • Als Boulder- of Routejury 2 heb je de jurycursus met goed gevolg doorlopen en kun je jureren bij de series en bij lokale wedstrijden.
  • Als Hoofdjury 3 leid je een wedstrijd bij de series en bij lokale wedstrijden.
  • Als Boulder- of Routejury 3 ben je actief als jurylid bij de nationale boulder- of leadcompetitie
  • Als Hoofdjury 4 ben je hoofdjury voor nationale wedstrijden.

Jury 2 - boulder- of routejury bij 'De Series'
Jury 2 - Klimsport

De eerste stap in de Jury opleidingen is de Jury 2 cursus. Tijdens een bijeenkomst leer je de basis van het jureren, en doe je de belangrijkste regelkennis op. Hierna kun je direct als boulder- of routejury bij de series of een lokale wedstrijd aan de slag

Meer info
Hoofdjury 3 - hoofdjury bij 'De Series'
Jury 3 - Klimsport

Je bent als hoofdjury 3 actief in de series of bij een lokale wedstrijd. Je beheerst alle vaardigheden om de sporters een leuke, veilige en eerlijke wedstrijd te kunnen bieden. Je geeft leiding aan de wedstrijd, instrueert je juryteam ter plaatse en stuurt ze aan.

Meer info
Jury 3 - boulder- of routejury bij nationale wedstrijden
Jury 3 - Klimsport

Je bent als boulder- of routejury 3 actief bij nationale wedstrijden. Je beheerst alle vaardigheden om samen met je collega-juryleden de sporters een leuke, veilige en eerlijke wedstrijd te kunnen bieden.

Meer info
Hoofdjury 4 - hoofdjury bij nationale wedstrijden
Jury 4 - Klimsport

Leid jij al een tijd wedstrijden in het regionale (series) of lokale wedstrijdcircuit? Of kijk jij als boulder- of routejury 3 uit naar een nog interessantere en uitdagendere rol in de nationale competitie? Dan is de rol van Hoofdjury 4 wellicht wat voor jou!

Meer info