MENU

Hoe ontvang je huttenkorting?

Uitleg hoe NKBV-leden de huttenkorting kunnen ontvangen.

 Als NKBV-lid ondersteun je samen aan het onderhoud aan paden, routes en hutten in de Alpen en Pyreneeën. Jaarlijks dragen wij als NKBV €400.000,- bij aan het zogeheten Gegenrecht fonds. Dit fonds gebruiken Alpenverenigingen voor het onderhoud aan paden, markeringen, bewegwijzering en hutten. In ruil daarvoor krijg je als NKBV-lid tot wel 50% korting op overnachtingen in meer dan 1200 berghutten. Mede dankzij dit fonds kunnen we allemaal genieten van het prachtige en kwetsbare berglandschap en blijven overnachtignen in de hut betaalbaar. Nu en in de toekomst. Hoe krijg je toegang tot de huttenkorting?Om voor een lagere prijs te kunnen overnachten in een berghut, moet je NKBV-lid zijn. Lees alles over de voordelen van het NKBV-lidmaatschap of meld je direct aan. Hoe je de huttenkorting kunt verzilveren lees je hieronder.

Ledenpas

Bij het afsluiten van je NKBV-lidmaatschap, heb je een ledenpas ontvangen. Zorg dat je deze altijd bij je hebt als je de bergen in gaat. De huttenwaard wil graag je pasje zien om te controleren of je ook dit jaar lid bent van een alpenvereniging en of je recht hebt op de huttenkorting. Ben je lid van een andere Alpenvereniging, neem dan daarvan de ledenpas mee.

Reserveren

Geef bij je reservering aan dat je lid bent van een alpenvereniging. In het online portal kun je dat meestal aanvinken. Bij je e-mail- of telefonische reservering, gebruik je de volgende term:

  • AV-Mitglieder (Duits)
  • Membre d'une association reciprocitaire (Frans)
  • AV-socio (Italiaans)
  • AV-socio (Spaans)
  • AV-members (Engels)

Op vertoon van je NKBV-ledenpas krijg je tot 50% korting op de overnachtingsprijs. De NKBV-ledenpas is persoonsgebonden. De korting geldt per pas voor één persoon.

Welke hutten

In de Tochtenwiki vind je een overzicht van hutten die zijn aangesloten bij een Alpenvereniging. In veel gevallen kun je direct reserveren. Een compleet overzicht per Alpenvereniging vind je op onze pagina over berghutten
Ook in het online reserveringsportaal van de Oostenrijkse, Zwitserse, Duitse en Zuid-Tiroolse kun je je hutten reserveren.

Uitzonderingen

De meeste privéhutten geven geen korting aan leden van Alpenverenigingen. Toch kun loont het soms de moeite om te vermelden dat je NKBV-lid bent. Enkele privéhutten hebben toch een aparte regeling voor leden van Alpenverenigingen.