MENU

Van de Kilimanjaro via Rhino Peak naar de Sky run 100

Nederlands sky- en trailrunning kampioen Ragna Debats reist met haar gezin de wereld over. Om aan negen trailwedstrijden van het hoogste niveau mee te doen. Na in Europa te zijn geweest reizen Ragna, Pere en dochter Onna door naar Afrika. Waar hen nieuwe avonturen te wachten staan.

Mount Meru

Deel 5 van Rolling Mountains brengt Ragna en familie naar het continent Afrika. Even was het onzeker of ze verder konden reizen, omdat veel grenzen gesloten waren. Toch lukt het om naar Tanzania af te reizen en begint het Afrikaanse avontuur op Kilimanjaro airport. De eerste uitdaging is Mount Meru, 4600 meter hoog, en voor dochter Onna de de hoogste top die zij heeft meemaakt. Het is een goede plek om te acclamatiseren voordat ze verder gaan naar Kilimanjaro.

In 3 dagen trekt het gezin met ranger door het regenwoud. Het levert prachtige momenten op en zien ze giraffen, olifanten, buffels en luipaarden. Meru geeft een adembenemend zicht op de Kilimanjaro. Dat boven de wolken opdoemt.

Iten Home of Champions

De reis vervolgd naar Kenia, naar Iten de Home of Champions, een fijne plek om hard te lopen. Benieuwd naar hoe de Keniaanse atleten leven, gaan Ragna en Pere meetrainen. Op zoek naar de beste plekken om te trainen. De atleten van Iten nemen Ragna en Pere mee op fartlek training. Het is een mooie ervaring maar legt ook bloot hoezeer de omstandigeheden nog kunnen verbeteren. Geweldige atleten, die het met weinig moeten doen en de kansen niet hebben die Europese atleten wel hebben.

Rhino Peak

De volgende bestemming is Zuid afrika, waar er natuurlijk ook een wedstrijd gelopen kan worden. De Otter is de eerste race, normaal gesproken een hiking route langs de kust. Pere loopt een fantastische race, waar Ragna meer moeite heeft haar normale wedstrijdritme te vinden. Rhino Peak is voor Ragna en Pere een persoonlijkse challenge. Met deze challenge hopen ze veel geld op te halen voor de neushoorn, een bedreigde diersoort.

Sky Run 100

Al snel is het tijd voor de Sky Run 100, een van de belangrijkste ultra’s. Deze race loop je met gps, er zijn 9 checkpoints en het is de bedoeling dat je je eigen route uitstippelt. Je kiest dus zelf hoe je loopt, neemt je eigen supplies mee. Een fantastische uitdaging voor het stel. Kijk hier naar Rolling Mountains deel 5 om te zien hoe Pere en Ragna de race beleven. En natuurlijk om te zien of ze winnen.

Spoiler alert! Je wordt compleet verwend met prachtige, adembenemende beelden als je deze film kijkt.

Bekijk hier eerdere afleveringen van Rolling Mountains

Het begin deel 2: zuid Amerika

deel 3: verlaten strand deel 4: europa

Blogs

Volg Ragna en Pere tijdens hun reis: Rolling Mountains

Lees meer van en over Ragna in deze blogs

Zo belangrijk is het mentale gedeelte bij wedstrijden

Wereldkampioen skyrunning Ragna Debats

Voeding en trail