MENU

Ragna Debats in zelfisolatie aan verlaten strand

Nederlands sky- en trailrunning kampioen Ragna Debats reist met haar gezin de wereld over. Het doel is om aan negen trailwedstrijden van het hoogste niveau mee te doen. Maar dan verandert het coronavirus ook voor hen de plannen en besluit het gezin in zelfisolatie te gaan aan een verlaten strandje in Costa Rica.

Ragna en haar Spaanse man Pere zijn beiden professioneel sky- en trailrunners. Deze reis van een jaar is voor hen de manier om hun passie met de natuur te integreren. Het reizen doen ze zoveel mogelijk per camper. Elk continent krijgt zijn eigen korte documentaire waar het gezin de schoonheid van onze planeet op hun manier wil delen. Maar het is natuurlijk ook een inkijkje in het leven van de topsporters.

Back to nature

"Onze wedstrijd, de Volcano Ultra Marathon was afgelast en we verwachtten dat ons leven snel zou worden beperkt. Als we dan toch niet meer verder konden reizen, dan wilden we hier zijn, omgeven door de schoonheid van dit exotische land. Aanvankelijk hadden we het idee om als persoonlijke uitdaging een Coast to Coast, of Inter-ocean te lopen maar het voelde niet als het juiste moment om nog te reizen. In plaats daarvan besloten we in zelfisolatie te gaan ‘Back to nature’. Dan werd dat onze uitdaging. We kochten proviand voor ten minste drie weken en gingen op zoek naar een geschikte plek. We wilden in het oerwoud zijn, dicht bij de zee en volledig afgesloten van de beschaving."

Rolling mountains, deel 3

Zin gekregen om op pad te gaan?

Bergsportreizen, organiseert een trailrunreis in de prachtige en uitdagende omgeving van La Chapelle d’Arbondance in Frankrijk. Het gebied biedt alle mogelijkheden die een trailrunner kan wensen. Mooie hoge toppen, technische paden en prachtige vergezichten.

Lees meer

Blogs

Ragna houdt tijdens de reis een blog bij: Opgesloten in de natuur

Lees meer van en over Ragna in deze blogs

Zo belangrijk is het mentale gedeelte bij wedstrijden

Wereldkampioen skyrunning Ragna Debats

Voeding en trail