MENU

Ragna Debats terug naar waar het ooit begon in Terres de l'Ebre

Nederlands sky- en trailrunning kampioen Ragna Debats reist met haar gezin de wereld over. Het idee was om aan negen trailwedstrijden van het hoogste niveau mee te doen. Maar dan verandert het coronavirus ook voor hen de plannen, nu is ze terug in Europa en dat betekent weerzien met familie en vrienden, maar ook een paar grote uitdagingen.

Ragna en haar Spaanse man Pere zijn beiden professioneel sky- en trailrunners. Deze reis van een jaar is voor hen de manier om hun passie met de natuur te integreren. Elk continent krijgt zijn eigen korte documentaire waar het gezin, want ook dochter Onna en hond Bru reizen mee, de schoonheid van onze planeet op hun manier wil delen. Maar het is natuurlijk ook een inkijkje in het leven van de topsporters.

Tijd voor Europa en tijd voor familie

Terug in Europa is het weerzien met de familie van zowel Pere als Ragna hartverwarmend. Door de corona pandemie zijn er zoveel beperkingen dat Ragna en Pere hun plannen steeds weer aanpassen. En zichtzelf de vraag stellen: Wat kunnen we wel doen? Gelukkig zijn er al snel weer mooie ideeen, zoals een fietstocht van 300 km, een trailrun in Terres de l'Ebre waar Ragna en Pere elkaar hebben leren kennnen. Een bijzondere plek dus en de plek waar Ragna zich het meest thuis voelt. In Zwitserland is het tijd voor een ultraloop in Zwitserland, die Pere zwaar opbreekt...

Benieuwd hoe het de familie verder vergaat, kijk dan naar deel 4 van Rolling Mountains met daarin prachtige beelden uit Spanje, Frankrijk en Zwitserland.

Rolling mountains, deel 4

Volgende bestemming is Afrika.

Bekijk hier eerdere afleveringen van Rolling Mountains

Het begin deel 2: zuid Amerika deel 3: verlaten strand

Blogs

Volg Ragna en Pere tijdens hun reis: Rolling Mountains

Lees meer van en over Ragna in deze blogs

Zo belangrijk is het mentale gedeelte bij wedstrijden

Wereldkampioen skyrunning Ragna Debats

Voeding en trail