MENU

De sportsector in beweging

Je hebt het twee weken geleden vast voorbij zien komen, een manifest vanuit NOC*NSF waarin het kabinet wordt opgeroepen de sportwereld zo snel mogelijk weer te openen. Sport en beweging is zo belangrijk voor je gezondheid!

Buitenspel

Ook de NKBV wil dat we weer kunnen klimmen en weet dat klim- en boulderhallen alle maatregelen hebben getroffen om dit op een veilige manier mogelijk te maken. Samen met 31 binnensportbonden en belangenorganisaties stuurde de NKBV afgelopen maandagmiddag een brief naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen (zie persbericht). Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

Oplopende besmettingscijfers blijven roet in het eten gooien. Vandaag zijn wel wat correcties ingegaan na de vorige versoepelingronde, maar de klim- en boulderhallen blijven gesloten. We moeten dus creatief zijn om onze sport uit te kunnen oefenen.

Buiten boulderen bij Energiehaven, Utrecht

Toch klimmen

Hoe je dat doet? We hebben enkele artikelen gepubliceerd over buiten klimmen op lead- en boulderwanden bij de hallen, maar ook over klimmen op openbare locaties. Daarin lees je waar je nu terecht kunt, maar ook waar je aan moet denken om mee te nemen of om te checken van te voren. We zetten de artikelen voor je op een rij:

Goede gast

Je brengt als klimmer meestal geen schade aan de natuur en andere klimobjecten, maar toch ontstaan er soms wel gevoelens van overlast bij omwonenden of medegebruikers van de openbare ruimte. Overlast die we kunnen voorkomen door ons als klimmer aan een paar simpele regels te houden. Daarnaast is het in coronatijd belangrijk dat je als sporter op de hoogte bent van het NOC*NSF protocol verantwoord sporten naast de geldende algemene coronamaatregelen en je daar ook aan houdt, zodat we met z'n allen kunnen blijven sporten.

Nieuwsbrief wedstrijdsport

Al deze tips verschenen afgelopen week in de nieuwsbrief die specifiek gericht is op geïnteresseerden in de wedstrijdsport van het sportklimmen. Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van het laatste sportklimnieuws en over actualiteiten rondom de nationale competitie? Abonneer je dan op deze nieuwsbrief. Hij verschijnt zo'n 5 keer per jaar.