MENU

Dit neem je mee

Hoe staat het met je bergvakantieplannen? Deze maand openen de hutten langzaam weer hun deuren en kun je serieus je tochten gaan plannen. Wat ga je doen en wat neem je mee? We geven je paklijst tips voor jouw bergavontuur.

Het is waarschijnlijk al weer even geleden dat je in de bergen bent geweest. Weet jij nog wat je in je rugzak stopt? Dit is een goed moment om even goed te checken wat je nodig hebt voor je vakantie. Is je materiaal nog steeds goed en veilig? Neem je niet stiekem eigenlijk altijd teveel mee? Op een wandeling in de bergen heb je natuurlijk andere spullen nodig dan bij een wandeltocht in Nederland. In outdoorwinkels is er een enorm assortiment aan kleding en uitrusting voor bergwandelen te koop. Het belangrijkste wat we je willen meegeven is dat je niet te veel mee neemt, maar juist wel die dingen die een noodgeval kunnen voorkomen, en/of nuttig zijn wanneer het een keer tegenzit.

Bergwandelen: neem dit altijd mee

Paklijst Huttentocht

Paklijst Huttentocht

Een huttentocht maken is een van de leukste activiteiten die je kan ondernemen in de bergen. Maar wat neem je eigenlijk mee? We helpen je op weg met deze paklijst.

paklijst huttentocht

Paklijst Alpiene tochten

Paklijst Alpiene tochten

Je gaat op alpiene tocht. Een graatbeklimming, gletsjertocht of alpiene beklimming. Wat stop je in je rugzak? Check deze paklijst.

paklijst alpiene tochten

Paklijst buiten sportklimmen

Paklijst buiten sportklimmen

Je hebt het gebied waar je gaat klimmen uitgezocht, je maatjes geregeld en het weer gecheckt. Nu alleen nog je tas inpakken en gaan met die banaan! Maar wat neem je nu eigenlijk mee op je klimuitje?

Paklijst buiten sportklimmen

Terug naar overzicht