MENU

HRB4

Hoofdroutebouwer 4

Klimsport

De opleiding tot hoofdroutebouwer 4, leidt op tot hoofdroutebouwer voor nationale wedstrijden. Na afronding van de opleiding treed je toe tot de nationale hoofdroutebouwerspoule.

Wat houdt het in?

Deze opleiding is in ontwikkeling en zal qua opzet bestaan uit een theoriegedeelte en een stage. Als eindopdracht voer je de functie van hoofdroutebouwer uit onder begeleiding van je stagebegeleider.

Wat wordt er van je verwacht (inzetbereik)

Als hoofdroutebouwer draag je een grote verantwoordelijkheid voor de wedstrijd; je bent onder andere eindverantwoordelijk voor alle routes of boulders. Daarnaast zorg je ook voor de overdracht van de routes aan het juryteam. Voorafgaand aan de wedstrijd stel je, in samenspraak met de klimhal, een bouwplan op en een bouwteam samen. Tijdens het bouwproces borg je de voortgang en test je de routes, zowel op individueel niveau als in relatie tot de andere routes/boulders. Daar waar nodig pas je passages aan en geef je duidelijke feedback aan het team.

Toelatingseisen

Om de opleiding tot hoofdroutebouwer 4 te volgen, moet je voldoen aan de volgende instroomeisen:

  • minimaal 21 jaar;
  • Hebt ruime ervaring als hoofdroutebouwer in de hal;
  • Hebt ruime ervaring met het bouwen voor nationale wedstrijden;
  • Hebt ruime ervaring als hoofdroutebouwer voor lokale of regionale wedstrijden;
  • Bent in bezit van het diploma wedstrijdroutebouwer 3 of soortgelijke aantoonbare ervaring;
  • Hebt kennis van het deelnemersveld in de nationale competitie;
  • Hebt een duidelijke visie op routebouwen.

Algemene voorwaarden

Kosten

Wordt nog vastgesteld.

Examinering

Wordt nog vastgesteld.

Inschrijven op aanvraag

Deze opleiding is maatwerk. Dit wordt behandeld op aanvraag of je stroomt in. Na aanmelding wordt er een plan gemaakt. Data zijn hierbij niet op voorhand bekend.

Meer informatie

Voor meer informatie over de NKBV-opleidingen kun je contact opnemen met de NKBV Academie. We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar via: opleidingen@nkbv.nl