MENU

De Boulder Series

De Boulder Series veranderen komend competitiejaar in een aantal opzichten. We vertellen je er meer over.

De Boulder Series zijn regionale klimcompetities, gericht op recreatieve klimmers (vanaf 16 jaar), van beginnende wedstrijdklimmers (±1 jaar klimervaring) tot gevorderden. De Boulder Series competities bevinden zich in de 'nationale klimpyramide' meteen onder de Nationale Competitie. Op deze manier kunnen deelnemers van De Series door- en terugstromen van en naar de Nationale Competitie. Om deze transities zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn het start en eindniveau komend competitiejaar hoger dan dat deelnemers gewend zijn.

Een Boulder Series competitie in een regio bestaat uit minimaal 3 wedstrijden. Tijdens een wedstrijd klimmen Heren, Dames en Non-binaire personen minimaal 8 en maximaal 16 verschillende boulders. Deelnemers hebben per route 5 pogingen. Wedstrijdinformatie in het wedstrijdadministratiesysteem, het WAS, is altijd leidend in het geval van wijzigingen.

Meedoen?

Wil je deelnemen aan de Boulder Series voor volwassenen? Kijk dan of er al een competitie draait bij jou in de buurt. De deelnemende hallen kunnen verschillen per jaar. Wil je liever Lead klimmen? We hebben ook Lead Series!

Inschrijven boulder series Lead Series

Jury gezocht

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de Series? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste juryleden.
Kijk via de link hieronder naar de mogelijkheden en opleidingen.
Meer info