MENU

De Boulder Series

De Boulder Series: uitermate geschikt voor boulderaars vanaf 16 jaar die graag willen deelnemen aan regionale boulderwedstrijden, maar nog niet aan de nationale competitie. Lees hier hoe het werkt en doe mee!

In samenwerking met de NKBV organiseren boulderhallen Seriewedstrijden door heel het land. Het doel van de Series is om deelnemers op een laagdrempelige manier wedstrijdervaring op te laten doen, zo dicht mogelijk bij huis. Een Serie in een regio bestaat uit minimaal 3 wedstrijden. Deze wedstrijden zijn gericht op alle recreatieve klimmers; van beginners tot gevorderd, van jeugd tot volwassenen. De Boulder Series voor volwassenen zijn voor klimmers vanaf 16 jaar.

Klimmen in de Boulder Series, hoe werkt het?

Als je je inschrijft voor een Seriewedstrijd, kun en mag je zelf kiezen op welk niveau je wil klimmen. Zie hiervoor ook onze pagina over moeilijkheidswaarderingen van routes en boulders. Je kunt je alleen niet in een lagere categorie inschrijven dan waarin je eerder hebt geklommen. En indien je je ooit kwalificeerde voor het Nederlands Kampioenschap (NK) Boulder, dan is je niveau te hoog voor de Series en kun je niet deelnemen. De categorieën zijn als volgt:

  • START: 6 boulders met niveau 4 t/m 6A
  • MID: 6 boulders met niveau 5+ t/m 6C
  • MAX: 6 boulders met niveau 6B+ t/m 7B

Klim je tijdens een wedstrijd alle 6 de boulders in totaal 7 pogingen uit, dan ben je verplicht om te promoveren (een categorie hoger te klimmen) en is het niet meer mogelijk om in de volgende wedstrijden een lagere categorie te klimmen. Presteer je heel goed in de MAX? Dan kun je wellicht meedoen aan de nationale competitie.

Inschrijven boulder series uitslagen boulder series

Meedoen?

Wil je deelnemen aan de Boulder Series voor volwassenen? Kijk dan of er al een competitie draait bij jou in de buurt. De deelnemende hallen kunnen verschillen per jaar. De wedstrijdinformatie in het wedstrijdadministratiesysteem, het WAS, is altijd leidend. Liever meedoen aan de Lead Series? Die organiseren we ook!

Jury gezocht

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de Series? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste juryleden.
Kijk via de link hieronder naar de mogelijkheden en opleidingen.
Jury gezocht