MENU

Speedrecords dames en heren gebroken op Open NK Speed

Tijdens het Open NK Speed 2019 heeft oud-recordhouder Jules Kluwer het Nederlands speedrecord weer terug overgenomen van Tim Reuser; hij dook in Leeuwarden onder de 8 seconden met een tijd van 7.883 sec. Bij de dames was de tijd van Vera Zijlstra de te kloppen tijd. Elbrich Schoorsta wist dat record met een ruime seconde te verbreken.

Elbrich Schoorstra - Foto: Sytse van Slooten

Vijf dames en zestien heren verschenen aan de start bij Noardwand in Leeuwarden. Onder hen een Russische en een Belg, die gebruik maakten van het open karakter van het Open NK Speed. Hoewel Tim Reuser niet aanwezig was om zijn record te verdedigen en verbreken, gold zijn tijd op het wereldkampioenschap in Japan (8.026 sec) als richttijd voor bij de heren, en met name voor regerend Nederlands kampioen Jules Kluwer die als enige NL Team atleet uitsluitend internationaal meedeed aan speedwedstrijden. Bij de dames was de titel in handen van Lynn van der Meer, maar het record was van Vera Zijlstra. Atlete Elbrich Schoorstra wist in een direct duel met Van der Meer de regerend kampioene haar titel af te nemen met een tijd van 11.815. Een nieuw Nederlands record bij de dames.

Volledige uitslag

NOS sportjournaal

Tijdens het Open NK Speed maakte NOS-verslaggever Matthijs Weststrate een nieuwsitem met Jules Kluwer en NKBV-voorzitter Joachim Driessen.

bekijk het item