MENU

Vandaag op de mainstage van de Week van de Bergsport

Vandaag kun je op de mainstage de hele dag kijken naar de lezing van Nederlands sky- en trailrunning kampioen Ragna Debats. Ragna zit van 19.00-20.00 uur klaar om live met je te chatten en beantwoord dan al je vragen. Een uur later om 20.00 uur is materiaalexpert Gijs Loning live op de mainstage voor het vragenuurtje.

Ga naar het event

Wat kun je verwachten van Ragna Debats

Ragna Debats staat al ruim 10 jaar aan de top van trail- en skyrunning wereldwijd. Nederlands sky- en trailrunning kampioen reist samen met haar man, kind en hond naar zeven continenten, doet mee aan negen trailwedstrijden van het hoogste niveau en dat alles in één jaar. Deze wereldreis challenge heet Rolling Mountains.

Ragna en haar Spaanse man Pere zijn beiden professioneel sky- en trailrunners. Deze reis is voor hen de manier om hun passie met de natuur te integreren. Het reizen doen ze zoveel mogelijk per camper. Elk continent krijgt zijn eigen korte documentaire waar het gezin de schoonheid van onze planeet op hun manier wil delen. Maar het is natuurlijk ook een inkijkje in het leven van de topsporters. "..We laten de mooie momenten zien, maar ook de frustraties.."

Sky- en Trailrunning

Vragenuurtje met materiaalexpert Gijs Loning

Materiaal Expert Gijs geeft verschillende workshops over schoenen, rugzak inpakken, lopen met stokken en het lagensysteem, deze kun je de hele week bekijken. Maar vanavond kun je hem live al je brandende vragen stellen. Stel deze dan tijdens het vragenuurtje, vanavond om 20.00 uur.

Heb je altijd al meer willen weten over welke schoenen je het beste kunt kiezen, hoe je je rugzak inpakt en goed afstelt of hoe het zit met het lopen met stokken? Wil jij de ins en outs van laagjes of waterdichte kleding eens goed doorgronden. Je kunt de rest van de week ook de workshops van Gijs volgen. Gijs Loning noemt zichzelf een product nerd pur sang. "Mijn hele leven haal ik al dingen uit elkaar om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten en werken. En van die afwijking heb ik mijn vak kunnen maken." Voor de NKBV maakt Gijs testen van buitensport producten. Gijs is een op en top buitenmens en kan buigen op 25+ jaar test-ervaring.

Agenda live programma voor de rest van de week

De hele week hebben we een live programma voor je samengesteld. Check de button hieronder om te zien wat er nog meer gepland staat.

Heb je geen tijd om er live bij te zijn? Geen zorgen, het grootste deel van de workshops en lezingen is vooraf opgenomen. Relaxed, want daardoor heb je de hele week om alles te bekijken. Een soort Netflix dus, maar dan van de bergsport! Bekijk meer dan 25 workshops van berggidsen en experts over huttentochten en bergwandelen, oriëntatie, materiaal en oefeningen om fit de bergen in te gaan. Volg ook inspirerende lezingen van bergsporters, over mooie reizen en berggebieden. Bekijk hier nog een keer het hele programma.

live programma

Nog niet aangemeld?

Dat kan nog, je bent de hele week welkom op deze eerste digitale Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

MELD JE HIER AAN