MENU

Live programma Week van de Bergsport

Tijdens de Week van de Bergsport hebben we een mooi live programma. Pak je agenda er maar vast bij! Het is namelijk je kans om al je vragen te stellen. Op de tijden dat er geen liveprogramma is, vind je op de mainstage elke doordeweekse dag een andere hoofdspreker die je kunt bekijken.

Ga naar event

Het grootste deel van de workshops en lezingen is vooraf opgenomen. Relaxed, want daardoor heb je de hele week om alles te bekijken. Een soort Netflix dus, maar dan van de bergsport! Bekijk meer dan 25 workshops van berggidsen en experts over huttentochten en bergwandelen, oriëntatie, materiaal en oefeningen om fit de bergen in te gaan. Volg ook inspirerende lezingen van bergsporters, over mooie reizen en berggebieden. Bekijk hier nog een keer het hele programma.

Agenda live programma op de mainstage

Heb jij altijd al iets willen weten over het plannen van een expeditie? Zijn jouw touwtechnieken up to date of kun jij wel hulp gebruiken om je volgende huttentocht te maken? De hele week vind je op de mainstage een live programma waarbij jij al je vragen kunt stellen. Kijk hieronder voor het schema.

  • Maandag 15 maart van 20 - 21 uur: Live workshop: Plan je expeditie.

De klimmers van de Expeditie Academie leren je hoe je jouw eigen expeditie plant. Je kunt het zo ingewikkeld maken als dat je zelf wilt. Het avontuur ligt om de hoek!

  • Dinsdag 16 maart van 20 - 21 uur: Live vragenuurtje Martijn Schell.

UIAGM-berggids Martijn geeft verschillende workshops over bergwandelen, huttentochten en touwtechnieken. Heb je vragen? Stel ze dan tijdens dit vragenuurtje.

  • Woensdag 17 maart van 20 - 21 uur: Live vragenuurtje Gijs Loning.

Materiaal Expert Gijs geeft verschillende workshops over schoenen, rugzak inpakken, lopen met stokken en het lagensysteem. Heb je vragen? Stel ze dan tijdens dit vragenuurtje.

  • Donderdag 18 maart van 12 - 13 uur: Live vragenuurtje Jonas Föllmi.

Personal Trainer Jonas geeft verschillende workshops om zo fit mogelijk de bergen in te gaan. Heb je vragen? Stel ze dan tijdens dit vragenuurtje.

  • Donderdag 18 maart van 19.30 - 21 uur: De grote Bergsport Pubquiz.

Doe op donderdag mee met de Grote Bergsport Pubquiz en win mooie prijzen! Test jouw bergsportkennis en win:

Nummer 1 Lowe Alpine backpack t.w.v. €160,-

Nummer 2. Het Bergsportpakket t.w.v. €39,95

Nummer 3. Dutch Mountain Trail Wandelgids t.w.v. € 19,95

Nummers 4 t/m 10 ontvangen een NKBV-Mizu fles t.w.v. € 15,95

  • Vrijdag 19 maart van 19.30 - 21.00: Live lezing Tom Randall & Andy Cave en achteraf Q&A.

Tom Randall en Andy Cave geven een live lezing vanuit Engeland over de Lakeland Classic Rock Challenge. Dit is een samenvoeging van vijftien meest uitdagende routes in de regio uit het iconische boek: Classic Rock van Wilson. Met een lengte van meer dan 50 kilometer, 70 pitches en meer dan 4000 hoogtemeters is dit een extreme prestatie alleen die alleen voor de meest fitte atleten haalbaar is. Na de lezing kan jij je vragen aan Tom Randall stellen.

Mainstage

Zoals gezegd vind je op de mainstage doordeweeks op de momenten dat er geen live programma is de hoofdsprekers van de Week van de Bergsport.

Maandag 15 maart - Sofie Lenaerts: Grenzen verleggen met de 7 summits

Dinsdag 16 maart - Tamar Valkenier: Fulltime avonturier

Woensdag 17 maart - Ragna Debats: Vrijheid, avontuur en trailraces

Donderdag 18 maart - Live programma

Vrijdag 20 maart – Live programma

In het weekend herhalen we het programma van maandag t/m woensdag.

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

WEEK VAN DE BERGSPORT PROGRAMMA