MENU

Sterke selectie naar WK Skyrunning in Italië

Van 9 t/m 11 september vindt in Ossola/Italië het WK Skyrunning 2022 plaats. De NKBV heeft 10 Nederlandse skyrunners geselecteerd om Nederland tijdens dit evenement te vertegenwoordigen.

Dit jaar zal de zevende editie plaatsvinden. Gastlocatie is Ossola, een prachtig gebied in Noord-Italië, dicht bij de Zwitserse grens. Hier zullen naar verwachting ca. 30 landen strijden om de titel in verschillende disciplines.

Disciplines

De 10 geselecteerde Nederlandse lopers zullen tijdens het WK uitkomen op de disciplines Vertical, Ultra en Skyrace:

  • 9 september - VERTICAL - Rampigada Verticaal: 3,8 km lang met 1.063 m verticale klim
  • 10 September - SKYULTRA - Bettelmatt SkyUltra: 61 km lang met 3.759m hoogteverschil
  • 11 september - SKY - La Veia SkyRace®: 31 km met 2.600 m klimmen

Toplopers

Maar wie mogen ons land in Italië vertegenwoordigen?
Het NK Skyrunning begin juni was hét selectiemoment voor deelname aan het WK. Daarnaast zijn er nog een aantal lopers geselecteerd die zich de afgelopen jaren hebben bewezen tijdens diverse wedstrijden, zoals het WJK in Andorra.

“Naast het NK hebben we bijvoorbeeld ook gekeken naar de prestaties tijdens het EK in Portugal in 2021. Daar heeft Nederland met een 5e plek een prachtig eindreultaat neergezet. Tijdens het WJK Skyrunning 2022 liep Tom van der Plassche 2 ijzersterke races. Hij werd 4e op de Vertical en behaalde een 5e plek op de Skyrace. Alle lopers lijken er klaar voor te zijn en we hopen op mooie resultaten!”, aldus Rogier Wouters, Hoofd afdeling Sport bij de NKBV.

Aan de start

  • Tijdens het NK Skyrunning 2022 wisten Daan Nieuwenhuis, Ewoud Laudy, Renske Dickhout, Huub van Noorden, Line van den Berg, Merlijn Meens en Anna Camps met indrukwekkende resultaten het podium te behalen.
  • Sterke jeugdatleten Anneloes Goetze en Tom van der Plassche danken hun deelname aan diverse prestaties afgelopen jaar.
  • Martsje Hell won tijdens het NK Skyrunning 2021 beide titels.

Begeleiding

Het team wordt begeleid, aangemoedigd en verzorgd door de professionele begeleiders Rogier Wouters, Peter van der Zon en Renee Cardinaals. Peter is fysiotherapeut en werkt in Zwitserland tevens aan zijn carrière als professioneel ultra-atleet. Renee is een sterke loopster op de kortere afstanden (tot 60 km), ze is daarnaast PhD student in “Circular Food Systems” aan Wageningen University and Research.